|

Fazers syrsbröd blev en succé – snart säljs brödet i alla Fazers butiksbagerier

NyhetsbildZoom
Fazers syrsbröd blev en succé. Foto: Fazer/Pressbild
På måndag utökas bakningen av det populära syrsbrödet till så gott som hela Finland.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Fazer syrsbröd blir en del av sortimentet i Fazers butiksbagerier i en lång rad mataffärer på 27 orter i Finland, uppger koncernen i ett pressmeddelande.

– Många har frågat när syrsbrödet ska lanseras på den egna hemorten. Nu har vi garanterad tillgång till syrsmjöl och då kan vi utöka bakningen till alla Fazers butiksbagerier, säger affärsdirektör Marika Hakala på Fazer Bageri Finland.

Enligt Fazer är det syrsbrödets enorma publicitet på hemmaplan och internationellt som har bidragit till insektlimpans popularitet. Insektbröden med nederländska hussyrsor sålde slut på rekordtid i Fazers butiksbagerier efter lanseringen i november i fjol. Resten är historia. Nu blir den obskyra rariteten var mans föda i så gott som hela Finland.

Nästa steg i syrsornas landvinning är en ny insektprodukt som Fazer Bageri ska lansera i augusti. Koncernen är tillsvidare företegen kring detaljerna kring den förestående lanseringen.

Kommentarer

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Inrikes

Jungner-Nordgren fortsätter leda Svenska kvinnoförbundet

Svenska kvinnoförbundet valde ny styrelse under sitt årsmöte i Esbo i dag. Anna Jungner-Nordgren från Vasa fortsätter som ordförande. En Korsnäsbo är vice ordförande.

Nyhetsbild
Utrikes

Över 100 000 i läger efter cyklonen

Över 100 000 människor befinner sig i tillfälliga läger efter cyklonen Idais härjningar i sydöstra Afrika.

Nyhetsbild
Övriga annonser

En perfekt mix av utmaningar och möjligheter

ANNONS FRÅN NOVIA

Yrkeshögskolan Novia erbjuder högklassig utbildning på svenska, på fyra olika orter. - Jag är nöjd med studierna och alla de möjligheter de gett mig, säger Olya Tsikhanchuck.

Mest läst senaste veckan