|

Peter Östman ställer upp för omval – jordbruk och viltvård viktiga frågor

NyhetsbildZoom
Peter Östman har suttit i riksdagen sedan 2011. Nu ställer han upp för omval. Foto: Kevin Åkerlund
Riksdagledamot Peter Östman (KD) ställer upp i nästa års riksdagsval. Östman har nu suttit i riksdagen i sju år.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Den kristdemokratiska riksdagsledamoten Peter Östman ställer upp för en tredje period i Vasa valkretsen.

– I sommar har jag haft tid att fundera och beslutat att ställa mig till förfogande i vårens riksdagsval, skriver Östman i ett pressmeddelande.

Östman har suttit i riksdagen sedan år 2011 och fungerar som ordförande för den Kristdemokratiska riksdagsgruppen.

– Den här perioden har jag suttit i jord- och skogsbruksutskottet. Jag har insett att jordbrukets framtid och viltvården är viktiga frågor.

Östman har en lång företagarbakgrund.

– Därför har det varit viktigt för mig att bevaka och driva frågor som berör småföretagen.

Zoom

Peter Östman tror att reformen av socialskyddet blir en stor fråga för nästa regering. Foto: Kevin Åkerlund


År 2013 lämnade Östman in en åtgärdsmotion om företagaravdraget. Men det dröjde fram till den här perioden förrän det gick igenom.

– Den nya regeringen drev igenom avdraget. Det bevisar att man ska ha tålamod, ta initiativ och påverka via kontakter.

Enligt Östman blir reformen av socialskyddet blir en stor fråga för nästa regering. Under det senaste året har flera partier presenterat egna modeller för detta.

– KD var först ute med en egen modell för socialskyddet. Den tar fasta på ett stöd i stället för många och på att det alltid ska löna sig att ta emot arbete. KD jobbade fram sin modell i samband med att regeringen introducerade sitt försök med basinkomst.

Senare har bland annat Samlingsparitet och Blå framtid presenterat modeller som liknar den kristdemokratiska, enligt Östman.

– Samlingspartiets ordförande Petteri Orpo har sagt att deras modell långt bygger på KD:s modell, säger Östman.

Riksdagsvalet ordnas i april år 2019.

Peter Östman

  • Född 1961, bosatt i Larsmo.

  • Merkonom, 25-årig företagarbakgrund.
  • Invald andra perioden i riksdagen från Vasa valkrets 2015 med 6577 röster.
  • Ordförande för den Kristdemokratiska riksdagsgruppen, för riksdagens Finland-Israel vängrupp, för Larsmo kommunfullmäktige samt för Finlands Säkerhetsentreprenörers Förbund.
  • Medlem i Nordiska Rådet.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan