FOTBOLL Damettan

• Vasa IFK – IK Myran 0–3 (0–2)

Amerikanska anfallaren Anna Smalley debuterade för Myran och det blev succé direkt.

I 36:e minuten styrde Smalley in 0–1 på ett inspel från höger och 43:e minuten ordnade hon en straff som landsmaninnan Jade Montgomery förvaltade lugnt och behärskat.

Myran fortsatte styra och ställa i andra halvlek och VIFK tvingades nöja sig med sporadiska framstötar. Gästernas Sofia Matikainen träffade ribban och målvakten Emilia Söderman stötte i sin tur inbytta Maija Tapaninens skott i ribban innan Viktoria Byskata avslutade en kontring med ett resolut avslut från nära håll. 0–3 efter 72 minuter.

Senast där gick ridån ner för VIFK och Myran fortsatte bomba på, men Karoliina Muurimäki i hemmamålet höll siffrorna nere.

Vasa IFK:s laguppställning: Karoliina Muurimäki – Malin Nordlund (46 min, Frida Peltonen), Pipsa Lahtinen, Emilia Grönholm, Maria Aarnio (62 min, Karoliina Louhiranta), Ina Järvinen (v) – Katariina Ketonen, Emma Pettissalo (46 min, Maija Tapaninen) – Eva-Susanna Dahlmars (85 min, Annie Victorzon) – Fanny Forss, Linnéa Hjerpe (71 min, Adelina Ragnäs).

IK Myrans laguppställning: Emilia Söderman – Emma Malkamäki, Sabina Wallis, Amanda Kass, Laura Wentjärvi – Chelsy Swackhamer, Annika Grundvall, Viktoria Byskata (87 min, Marie-Helen Prest), Jade Montgomery – Sofia Matikainen, Anna Smalley (90 min, Fanny Lindholm).