|

Wärtsilä sköter underhållet av ett kraftverk i Hawaii

Wärtsiläs kraftverk är kopplat till ett solkraftverk i Oahu. Zoom

Wärtsiläs kraftverk är kopplat till ett solkraftverk i Oahu.

Wärtsilä ska sköta underhållet av ett 50 megawatts kraftverk på ön Oahu, en ö som hör till Hawaiiöarna. Wärtsilä har även rollen av teknisk rådgivare. Avtalet löper på 10 år. Kraftverket är utrustat med sex stycken Wärtsilä 34DF-motorer.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Wärtsiläs kraftverk finns på många exotiska platser. Till den kategorin kan ön Oahu definitivt räknas. Oahu hör till Hawaiiöarna och kraftverket finns 40 kilometer norr om Honolulu.

Hawaiian Electric Company beställde kraftverket, med sex stycken Wärtsilä 34DF-motorer som drivkälla, av Wärtsilä 2014. Det är kopplat till ett solenergikraftverk. Kraftverket fungerar främst som reservkraft och kommer väl till hands när det snabbt behövs reservkraft eller när det uppstår energitoppar.

Avtalet med Wärtsilä ska hjälpa Wawaiian Electric Company att få ut maximal nytta av kraftverket. I avtalet ingår bland annat löpande underhåll och teknisk underhåll samt reservdelar.

Kraftverket körs främst på biodiesel. I framtiden ska kraftverket även kunna köras på flytande naturgas och biogas.

Annons
Hawaii har som mål att höja andelen förnyelsebar energi i energiproduktionen till 30 procent 2020 och till 40 procent 2030. År 2045 ska andelen förnyelsebar energi vara 100 procent.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Ljusa tider för Wasa Group – vd:n: "Det blir bråttom i höst"

Johan Malm är vd för Wasa Group.
Foto: Wasa Group/Ann-Sofi Berg

Johan Malm är vd för Wasa Group.

Wasa Group kommer ha mycket att göra i höst, säger vd:n Johan Malm. Kommuner och städer vill allt mer överlåta byggandet och ägandet av sina lokaler på grund av pandemin.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan