|

I matstaden Luleå får smakerna krocka

Nyhetsbild
Kajen vid Norrbottensteatern i Norra hamn är ett flanörstråk. Kalix löjrom är en dyrbar specialitet så några stora klickar medger inte budgeten, men för en norrbottning är det den enda löjrom som går att äta. Foto: Anci Holm
Norrbottniska Luleå har blivit en sjudande och kreativ matstad. Med skogar, hav och sjöar att ösa ur finns en rik lokal tradition. Men här blandas den med inspiration från hela världen till en nordic fusion. Luleå är en året om-stad för turister och lockar bland annat seglare, världsarvsbongare och loppisfantaster.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan