Herdeinstallation och tre invigningar i Korsnäs på söndag

NyhetsbildZoom
Korsnäs nya kyrkoherde Janne Heikkilä, till höger, installeras och den nyrenoverade kyrkan återinvigs på söndag. Bilden togs i renoveringens slutskede i våras. Till vänster projektingenjören Christer Öhman. Foto: Linus Lindholm
Biskop Björn Vikström har ett fullspäckat program på söndag, då han besöker Korsnäs församling. Vid högmässan installeras Korsnäs nya kyrkoherde Janne Heikkilä. Då återinvigs också Korsnäs kyrka, som var tagen ur bruk under renoveringen förra vintern och våren.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Före och efter högmässan som inleds klockan 11 invigs två minnes- och urnelundar. Minneslunden på begravningsplatsen i Korsnäs invigs klockan 9.30 och minneslunden på begravningsplatsen i Molpe invigs klockan 15.

Molpe begravningsplats sköts av en kommitté under Molpe bys skifteslag och den nya minneslunden har till stor del anlagts med talkokrafter.

Efter invigningen i Molpe serveras kaffe i Molpe bykyrka och Ann-Sofi Backgren presenterar en kort historik över begravningsplatsen.

Kommentarer
|

Även Europe på väg till Jakobstad?

Nyhetsbild
År 2015 var Scorpions på besök. Den här sommaren är det dags för ett par andra välkända band att lira i Jakobstad. Foto: Arkiv/Erik Åhman
En affisch som låg ute några minuter på sociala medier under onsdagskvällen gjorde gällande att Whitesnake, precis som väntat kommer att spela i Jakobstad den tolfte juli.  Även Europe verkar vara på väg.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Opinion

LEDARE: Europa, vart är vi på väg?

Vi ser flyktingar som slussas omkring på Medelhavet, den böljande blå muren. Vi ser vägblockader, gula västar och tårgas.

Nyhetsbild
Lokalt

Ivrig diskussion om legalisering av cannabis – panelen oeniga i flera frågor men ville ändå nå samma mål

Ett diskussionstillfälle om legalisering av cannabis i Finland lockade en ung publik till Raawka på onsdag kväll. Rösterna för Amnesty International - Finländska sektionen och Nykterhetsförbundet Hälsa och trafik är av olika åsikter, men har ett gemensamt mål – att främja hälsan.

Nyhetsbild
Lokalt

En till sjukhus efter dikeskörning i Malax

MALAX En bil med tre personer i bilen körde i diket på Jurvavägen i Malax på onsdagskvällen. Två av personerna var barn.

Nyhetsbild
Sport

Välförtjänt seger för Sport

ISHOCKEY Matchen var en bergochdalbana som innehöll det mesta. Men sin vana trogen vände Sport än en gång skutan, avgjorde i förlängning och har fortfarande häng på slutspel.

Mest läst senaste veckan