|

Motorbåt utanför Bergö åkte i cirklar utan förare – medelålders man kunde inte räddas

NyhetsbildZoom
En motorbåt utan förare observerades utanför Bergö på lördagen. Foto: Jonny Smeds
Ett räddningsuppdrag pågick sydväst om Bergö i Molpegrundet runt klockan 18 tiden på lördagen. En person hittades i vattnet och sjöräddningen försökte återuppliva mannen utan resultat.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Antti Jutila, fältledare på sjöräddningscentralen, berättar att den som ringde och anmälde hade sett en båt åka i cirklar utan en förare. Larmet kom klockan 17:37. Enligt Finlands meteorologiska institut blåste det 13 m/s med vindbyar upp till 15 m/s när olyckan inträffade.

Enheter från Norra Vallgrund, frivilliga sjöräddare från Molpe, och en helikopter från Umeå anlände för att reda ut om det var flera personer som fallit ur motorbåten. Mannen i båten fördes bort från olycksplatsen med ambulans.

– De försökte återuppliva mannen som fallit ur båten, men han dog, säger Jutila.

Mannen var strax under medelåldern, och kom från orten. Han hittades i vattnet. Motorbåten var cirka 6 meter lång och gjord av metall.

Misstankarna om att det skulle varit två personer i båten avfärdades senare på kvällen. Räddningshelikoptern från Umeå sökte på vattenytan längs olycksområdet utan resultat.

– Hans telefon ringde i båten och det var bara packat för en person i den. Inget tyder på att det varit två personer i båten. Enligt ett par observationer hade de sett en andra person. Men det kan ha varit en presenning i båten som varit missvisande, säger Jutila.

Polisen utreder saken som olycksfalls- och dödsfallsundersökning. Polisen har inget ytterligare att informera.

Jag rekommenderar artikeln

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Korsnäs höjer inkomstskatten, beslöt ett enhälligt fullmäktige

Korsnäs höjer inkomstskattesatsen till 21,5 procent inför 2019 men bibehåller fastighetsskatten på nuvarande nivå. Det här beslöt kommunfullmäktige enhälligt på måndag kväll.

Nyhetsbild
Lokalt

Julens räddande änglar förbereder sig på att hjälpa – De äldre i fokus i år

VASA/KORSHOLM Julen är inte bara glädje och fest. För de fattiga och ensamma innebär högtiden svårigheter. Därför förbereder sig nu Karin Äijö och fjorton andra aktivister på att dela ut matpåsar åt de fattiga för nionde året i rad.

Nyhetsbild
Lokalt

Slöjdfestival ordnas på Kvarken för tredje året i rad

På slöjdfestivalen kan du lära dig att väva i annorlunda material, nya knyttekniker eller varför inte se hur man virkar en våffla. I år vill man också locka en bredare publik, bland annat finskspråkiga och män.

Nyhetsbild
Lokalt

Sällsynt sega alger i höst – har siktats både runt Replot och långt ute till havs

NTM-centralen har fått in algobservationer från bland annat Gerby-Västervik skärgård, Replotfjärden, Köklot och Vallgrund. Alger har också noterats långt ut till havs.

Mest läst senaste veckan