|

Motorbåt utanför Bergö åkte i cirklar utan förare – medelålders man kunde inte räddas

NyhetsbildZoom
En motorbåt utan förare observerades utanför Bergö på lördagen. Foto: Jonny Smeds
Ett räddningsuppdrag pågick sydväst om Bergö i Molpegrundet runt klockan 18 tiden på lördagen. En person hittades i vattnet och sjöräddningen försökte återuppliva mannen utan resultat.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Antti Jutila, fältledare på sjöräddningscentralen, berättar att den som ringde och anmälde hade sett en båt åka i cirklar utan en förare. Larmet kom klockan 17:37. Enligt Finlands meteorologiska institut blåste det 13 m/s med vindbyar upp till 15 m/s när olyckan inträffade.

Enheter från Norra Vallgrund, frivilliga sjöräddare från Molpe, och en helikopter från Umeå anlände för att reda ut om det var flera personer som fallit ur motorbåten. Mannen i båten fördes bort från olycksplatsen med ambulans.

– De försökte återuppliva mannen som fallit ur båten, men han dog, säger Jutila.

Mannen var strax under medelåldern, och kom från orten. Han hittades i vattnet. Motorbåten var cirka 6 meter lång och gjord av metall.

Misstankarna om att det skulle varit två personer i båten avfärdades senare på kvällen. Räddningshelikoptern från Umeå sökte på vattenytan längs olycksområdet utan resultat.

– Hans telefon ringde i båten och det var bara packat för en person i den. Inget tyder på att det varit två personer i båten. Enligt ett par observationer hade de sett en andra person. Men det kan ha varit en presenning i båten som varit missvisande, säger Jutila.

Polisen utreder saken som olycksfalls- och dödsfallsundersökning. Polisen har inget ytterligare att informera.

|

Fixu är Vasaregionens enda frivilliga räddningshund – Se video: Så hittas en försvunnen person

Nyhetsbild
Räddningshunden Fixu hittar försvunna personer. På en timme söker han igenom samma område som 50 personer gör gemensamt. På bilden tränar han med ägare Ida Ehnström och Hilkka Hangasmäki. Foto: Mikael Nybacka
På en timme söker hunden Fixu igenom ett lika stort område som 50 människor tillsammans. Med matte Ida Ehnström deltar han i Frivilliga räddningstjänsten.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Sport

Alanen tillbaka efter skadefyllda året: "Säsongen hann aldrig starta"

FOTBOLL Förra året var en lång kamp i skadeträsket för Emmi Alanen. Nu är hon frisk och har lärt sig en hel del.

Nyhetsbild
Inrikes

Föräldrars psykiska ohälsa kan bidra till anknytningsproblem hos barn

Enligt en undersökning gjord på Åbo Universitet, är risken för att barn drabbas av anknytningsproblem flerfalt större om föräldrarna lider av en mental åkomma eller ett missbruk.

Nyhetsbild
Lokalt

Fixu är Vasaregionens enda frivilliga räddningshund – Se video: Så hittas en försvunnen person

VASA På en timme söker hunden Fixu igenom ett lika stort område som 50 människor tillsammans. Med matte Ida Ehnström deltar han i Frivilliga räddningstjänsten.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan