|

Motorbåt utanför Bergö åkte i cirklar utan förare – medelålders man kunde inte räddas

NyhetsbildZoom
En motorbåt utan förare observerades utanför Bergö på lördagen. Foto: Jonny Smeds
Ett räddningsuppdrag pågick sydväst om Bergö i Molpegrundet runt klockan 18 tiden på lördagen. En person hittades i vattnet och sjöräddningen försökte återuppliva mannen utan resultat.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Antti Jutila, fältledare på sjöräddningscentralen, berättar att den som ringde och anmälde hade sett en båt åka i cirklar utan en förare. Larmet kom klockan 17:37. Enligt Finlands meteorologiska institut blåste det 13 m/s med vindbyar upp till 15 m/s när olyckan inträffade.

Enheter från Norra Vallgrund, frivilliga sjöräddare från Molpe, och en helikopter från Umeå anlände för att reda ut om det var flera personer som fallit ur motorbåten. Mannen i båten fördes bort från olycksplatsen med ambulans.

– De försökte återuppliva mannen som fallit ur båten, men han dog, säger Jutila.

Mannen var strax under medelåldern, och kom från orten. Han hittades i vattnet. Motorbåten var cirka 6 meter lång och gjord av metall.

Misstankarna om att det skulle varit två personer i båten avfärdades senare på kvällen. Räddningshelikoptern från Umeå sökte på vattenytan längs olycksområdet utan resultat.

– Hans telefon ringde i båten och det var bara packat för en person i den. Inget tyder på att det varit två personer i båten. Enligt ett par observationer hade de sett en andra person. Men det kan ha varit en presenning i båten som varit missvisande, säger Jutila.

Polisen utreder saken som olycksfalls- och dödsfallsundersökning. Polisen har inget ytterligare att informera.

Jag rekommenderar artikeln

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Kultur

Debutförfattare: Det krävs stort mod att erkänna att man mår dåligt

VASA Vasabladet, Förlaget och Centret för livslångt lärande bjöd in till en författarkväll på Academill. Debutförfattarna Elin Willows och Heidi Hakala berättade om sina böcker och diskussion kom att handla om prestationsångest.

Nyhetsbild
Lokalt

Korsholms musikinstitut höjer avgifterna

KORSHOLM Vill du studera musik i Korsholm får du vara beredd att punga ut med lite mera pengar. Fritids- och kulturnämnden i Korsholm föreslår nämligen att musikinstitutet ska höja några avgifter.

Nyhetsbild
Lokalt
1

Forskare: Klimatförändringen syns i dämpad landhöjning i Kvarken

VASA Vädret i regionerna kring Bottniska viken och Östersjön är omväxlande i sig själv. Det gör det svårt att enkelt sätta fingret på exakt vilka väderfenomen som beror på klimatförändringen och vilka som är normala vädervariationer. Det säger klimatforskaren Anna Rutgersson från Uppsala universitet.

Nyhetsbild
Lokalt

Korsholm satsar på idrotten i Smedsby skolcentrum

KORSHOLM Det ser ut att bli en konstgräsplan i Smedsby skolcentrum. Med lite budgettrolleri får man nämligen tillräckligt mycket pengar för att börja anlägga den. Samtidigt vill kultur- och fritidsnämnden även göra andra satsningar på idrotten.

Mest läst senaste veckan