|

Ofog på flera håll i Vasa – brandmästare: "Det är inte tillåtet att leka pyroman på villaavslutningen"

NyhetsbildZoom
Gräsmattan vid ruinerna i Gamla Vasa och en skräpkorg vid Nummen koulu i Vasa har utsatts för ofog. Foto: Felix Rantschukoff
Gräsmattan vid ruinerna i Gamla Vasa och en skräpkorg vid Nummen koulu i Vasa har utsatts för ofog. Jourhavande brandmästare Riikka Oravainen uppmanar alla att fira villaavslutningen med vettet i behåll.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det var en lite plätt av gräsmattan som hade börjat brinna och skräpkorgen hade inte hunnit börja brinna ordentligt. Oravainen säger att det inte är något nytt fenomen att man leker med raketerna på villaavslutningen.

– Som tur var hade de varit ganska dåliga på att tända på skräpkorgen. När mörkret lägger sig på villaavslutningen brukar sånt här hända. Jag hoppas att alla har vettet med sig under kvällen och kom ihåg: det är inte tillåtet att leka pyroman på villaavslutningen, säger Oravainen.

|

Även Europe på väg till Jakobstad?

Nyhetsbild
År 2015 var Scorpions på besök. Den här sommaren är det dags för ett par andra välkända band att lira i Jakobstad. Foto: Arkiv/Erik Åhman
En affisch som låg ute några minuter på sociala medier under onsdagskvällen gjorde gällande att Whitesnake, precis som väntat kommer att spela i Jakobstad den tolfte juli.  Även Europe verkar vara på väg.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Ivrig diskussion om legalisering av cannabis – panelen oeniga i flera frågor men ville ändå nå samma mål

Ett diskussionstillfälle om legalisering av cannabis i Finland lockade en ung publik till Raawka på onsdag kväll. Rösterna för Amnesty International - Finländska sektionen och Nykterhetsförbundet Hälsa och trafik är av olika åsikter, men har ett gemensamt mål – att främja hälsan.

Nyhetsbild
Lokalt

En till sjukhus efter dikeskörning i Malax

MALAX En bil med tre personer i bilen körde i diket på Jurvavägen i Malax på onsdagskvällen. Två av personerna var barn.

Nyhetsbild
Sport

Välförtjänt seger för Sport

ISHOCKEY Matchen var en bergochdalbana som innehöll det mesta. Men sin vana trogen vände Sport än en gång skutan, avgjorde i förlängning och har fortfarande häng på slutspel.

Nyhetsbild
Sport

Klart: Vasa IFK spelar i division 2 nästa säsong

FOTBOLL Spelarna och lagledningen ville det och är beredda att jobba hårt. Det är en starkt vägande orsak till att Vasa IFK under kvällens styrelsemöte valde att tacka ja till spel i division 2 kommande säsong.

Mest läst senaste veckan