|

Ofog på flera håll i Vasa – brandmästare: "Det är inte tillåtet att leka pyroman på villaavslutningen"

NyhetsbildZoom
Gräsmattan vid ruinerna i Gamla Vasa och en skräpkorg vid Nummen koulu i Vasa har utsatts för ofog. Foto: Felix Rantschukoff
Gräsmattan vid ruinerna i Gamla Vasa och en skräpkorg vid Nummen koulu i Vasa har utsatts för ofog. Jourhavande brandmästare Riikka Oravainen uppmanar alla att fira villaavslutningen med vettet i behåll.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det var en lite plätt av gräsmattan som hade börjat brinna och skräpkorgen hade inte hunnit börja brinna ordentligt. Oravainen säger att det inte är något nytt fenomen att man leker med raketerna på villaavslutningen.

– Som tur var hade de varit ganska dåliga på att tända på skräpkorgen. När mörkret lägger sig på villaavslutningen brukar sånt här hända. Jag hoppas att alla har vettet med sig under kvällen och kom ihåg: det är inte tillåtet att leka pyroman på villaavslutningen, säger Oravainen.

Jag rekommenderar artikeln

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Kommunpolitiker i Korsholm åtalad för misshandel – "Jag känner mig inte skyldig"

En man slog Korsholmspolitikern i ansiktet så att näsan började blöda och en kvinna sparkade honom på örat. Då svarade kommunpolitikern med att vrida upp mannens hand bakom ryggen. Nu har alla tre åtalats för misshandel.

Nyhetsbild
Lokalt
2

Elever ska evakueras under flera år – Korsholm söker nu hållbara lösningar

KORSHOLM Keskuskoulu och även Korsholms högstadium behöver bra, tillfälliga utrymmen att vistas i de kommande åren. Baracker duger inte, anser samhällsbyggnadsnämnden. Fastighetsverket får nu i uppdrag att hitta en lösning.

Nyhetsbild
Lokalt

Ehrengard Högnäs växte upp i Nazityskland – nu ser hon med oro på utvecklingen i Sverige

Hon minns hur judar på väg mot dödslägren in i det sista vägrade tro på den nazistiska grymheten. Kan nazismen växa sig stark på 2000-talet? Det är en fråga Ehrengard Högnäs ställt sig många gånger.

Nyhetsbild
Lokalt

Problem med inomhusluft också i kommungården i Korsnäs

Det är inte bara boendeenheterna Lärknäs och Annahemmet i Korsnäs som har drabbats av problem med golven. Också i kommungården finns problem med golven. Det kan gå så att kommungården överges helt. Ett alternativ är att flytta förvaltningen till före detta kurscentret, men också ett nybygge kan bli aktuellt.

Nyhetsbild
Inrikes

Betydande störningar i tågtrafiken i södra Finland - trafiken i Österbotten påverkas också

Tågtrafiken på banavsnitten Helsingfors-Riihimäki och Helsingfors-Åbo avbröts på onsdag kväll. Resenärer uppmanas vara beredda på betydande förseningar, inhiberade tåg och ersättande arrangemang.

Mest läst senaste veckan