|

Överhettad säd började brinna i spannmålstork

NyhetsbildZoom
En svag rök sipprade ut ur torken medan arbetet med att tömma spannmålet ur torken pågick. Foto: Sofia Mickelsson
Ett parti spannmål fattade eld i en tork i Gottböle i Närpes på tisdagsförmiddagen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Torken startades klockan 7.30 på morgonen och branden upptäcktes när ägaren någon timme senare gick ut på en rutinkontroll.

– Eftersom ägaren hade brandsläckare till hands kunde han själv släcka de lågor som spridit sig till gräset runtomkring. Detta minimerade skadorna och höll situationen under kontroll, säger brandförman Kalle Svedjebäck, som befann sig på plats.

Han betecknar ändå händelsen som odramatisk.

– Det är en typisk händelse för årstiden och en typisk brand i en spannmålstork. Säden överhettades i torken och började brinna på grund av något tekniskt fel. Spannmålen inne i torken är förstörd och det återstår att se vilka skador själva torken ådragit sig, säger Kalle Svedjebäck.

Insatsen avslutades klockan 11.15 på tisdagseftermiddagen. Då var torken tömd och läget under kontroll.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan