|

Brassestrikern saknas när VPS gästar FC Lahti

NyhetsbildZoom
Douglas Caé har figurerat i samtliga ligamatcher den här säsongen och gjort fem mål, men saknas i bortamatchen mot FC Lahti. Foto: Arkiv/Linus Lindholm
VPS möter FC Lahti på bortaplan i kväll. Matchtruppen är av de tunnare slaget då endast tre spelare plus målvakt tar plats på bänken.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I anfallet saknar VPS Douglas Caé och Joonas Vahtera. Bägge startade när VPS kryssade 1–1 hemma mot IFK Mariehamn för en vecka sedan. Vahtera stod för 1–0-målet i första halvlek, men byttes ut i 63:e minuten. Caé lämnade i sin tur planen i 72:a minuten och det är oklart varför duon saknas i kväll.

Mittfältaren Aatu Laatikainen tog ett gult kort när han hindrade en kontring i tionde minuten. Varningen var hans fjärde för säsongen i FM-ligan och eftersom det även blev en ostskiva i cupen är Laatikainen avstängd.

Vänsterbacken Jesper Engström är fortfarande skadad, medan estniska högerbacken Hindrek Ojamaa fortfarande är avstängd efter utvisningen han åkte på borta mot TPS.

VPS har heller inte med sig unga förmågorna Momodou Sarr och Fabrice Gatambiye eftersom bägge fanns med då akademilaget besegrade FC Kiisto i toppmötet i division 3 på torsdagskvällen. Sarr gjorde två mål och Gatambiye stod för en fullträff och det blev seger med 1–4.

Kvällens möte med FC Lahti är säsongens sista. Bägge tidigare mötena slutade i kryss – 1–1 Lahtis i slutet av maj och 2–2 i Sandviken i slutet av juli.

I och med att mittbacken Elhadji Ciss finns med från start ser det ut som att VPS ställer upp med en trebackslinje.

VPS preliminära startelva: Samu Volotinen – Eero-Matti Auvinen, Timi Lahti, Elhadji Ciss – Aubrey David, Juho Lähde, Sebastian Strandvall, Jerry Voutilainen – Juha Hakola, Ibrahima Gueye, Steven Morrissey.

På bänken: Marko Meerits (mv), Akseli Kalermo, Omar Jama, Samu Alanko.

VPS reste till Lahtis redan på torsdagen.

– Vi har ändrat lite på hur vi gör med bortamatcherna. Nu tar vi genomgången på matchdagen eftersom det finns gott om tid att förbereda sig. Jag tror att vi kommer att vara taggade efter att vi släppte in ett billigt mål mot Mariehamn. Vi måste vara skärpta i försvaret och hålla koll både på boll och motståndare, säger tränaren Petri Vuorinen i VPS videointervju inför matchen.

– Vi måste också ta fler initiativ med bollen och utmana motståndarna mera. Det är något som vi fokuserat på.

Inför kvällens match ligger VPS sjätte i ligatabellen med fem poäng upp till trean FC Honka. FC Lahti är en poäng efter på sjunde plats.

Avspark 18.30 i Lahtis.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Ny utbildning – närvårdare studerar på två språk

YA och Sedu startar en ny tvåspråkig närvårdarutbildning i Sydösterbotten. De studerande "språkhoppar" mellan Närpes och Kurikka.

Nyhetsbild
Lokalt

Loftet hoppas ha ny kaféföretagare innan jul

VASA Innan jul stänger Konsulinnans kafé i Vasa i sin nuvarande form. Hur verksamheten kommer att se ut efter det är oklart.

Nyhetsbild
Sport

VM i karting körs i Alahärmä

KARTING VM i karting avgörs i Alahärmä i september nästa år. Till Powerpark anländer de bästa förarna i världen i klasserna OK och OKJ – klasser som körs med 125-kubiks motorer.

Nyhetsbild
Ekonomi

Handelskammarens styrelse ska diskutera Guldkusten-pengarna

Gick det rätt till då pengar kanaliserades via marknadsföringsbolaget Guldkusten till Nextjet? Det ska Österbottens handelskammare diskutera på onsdag.

Mest läst senaste veckan