|

En död i kemikalieolycka på fartyg i Norge

NyhetsbildZoom
En person omkom och en skadades allvarligti en olycka på kemikalietankern utanför Stadlandet i västra Norge. Foto: Privat
En person har omkommit och en är allvarligt skadad efter en arbetsplatsolycka ombord på en kemikalietanker utanför Stadlandet i västra Norge.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Räddningstjänsten fick larm om olyckan vid halv fem på lördagsmorgonen. En räddningshelikopter var framme vid det Maltaregistrerade fartyget en halvtimme senare.

På plats påträffades två medvetslösa besättningsmedlemmar, som varit i färd med att utföra arbete i en kemikalietank ombord på fartyget. Deras kollegor ska ha lyft upp dem ur tanken.

Personerna, som inte är norska medborgare, fördes med räddningshelikopter till sjukhuset i Ålesund, där en av dem sedan förklarades död.

Enligt polisen ska de ha utsatts för den giftiga gasen svavelväte, även känd som vätesulfid. Svavelväte angriper vävnad, exempelvis i ögon och lungor, och hämmar blodets förmåga att transportera syre.

Fartyget, som fraktar rapsolja, ligger nu i hamn i Måløy i Sogn og Fjordane fylke medan polisen utför undersökningar och förhör besättningen.

Kommentarer
|

Polisen påbörjar ingen utredning om dödsfallen på Silja Europa

Nyhetsbild
Den estländska polisen går inte vidare med en utredning om dödsfallen ombord på fartyget Silja Europa i Tallinn. Foto: Mikko Stig/Lehtikuva
Polisen i Tallinn meddelade på måndagen att man inte påbörjar en utredning om dödsfallen som upptäcktes på söndagsmorgonen ombord på Tallink Siljas fartyg Silja Europa.

Mest läst senaste veckan