|

En död i kemikalieolycka på fartyg i Norge

En person omkom och en skadades allvarligti en olycka på kemikalietankern utanför Stadlandet i västra Norge. Zoom
Foto: Privat

En person omkom och en skadades allvarligti en olycka på kemikalietankern utanför Stadlandet i västra Norge.

En person har omkommit och en är allvarligt skadad efter en arbetsplatsolycka ombord på en kemikalietanker utanför Stadlandet i västra Norge.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Räddningstjänsten fick larm om olyckan vid halv fem på lördagsmorgonen. En räddningshelikopter var framme vid det Maltaregistrerade fartyget en halvtimme senare.

På plats påträffades två medvetslösa besättningsmedlemmar, som varit i färd med att utföra arbete i en kemikalietank ombord på fartyget. Deras kollegor ska ha lyft upp dem ur tanken.

Personerna, som inte är norska medborgare, fördes med räddningshelikopter till sjukhuset i Ålesund, där en av dem sedan förklarades död.

Enligt polisen ska de ha utsatts för den giftiga gasen svavelväte, även känd som vätesulfid. Svavelväte angriper vävnad, exempelvis i ögon och lungor, och hämmar blodets förmåga att transportera syre.

Annons
Fartyget, som fraktar rapsolja, ligger nu i hamn i Måløy i Sogn og Fjordane fylke medan polisen utför undersökningar och förhör besättningen.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan