|

Två straffmål när Vasa IFK kryssade

NyhetsbildZoom
Jonas Pitkäkangas satte matchens första straffmål i första halvlek. Foto: Linus Lindholm
Vasa IFK bjöd på en riktigt bra fajt hemma mot tabelltvåan TPV. Men gästernas effektivitet i målskyttet innebar delade poäng.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

FOTBOLL Division 2

  • Vasa IFK – TPV 2–2 (1–0)


Vasa IFK var det bättre laget i första halvlek och ledde välförtjänt i paus.

1–0-målet kom på straff genom Jonas Pitkäkangas i 33:e minuten. Straffen kom rätt billigt då Casper Källberg gick omkull i duell med gästernas målvakt Tuomas Karjanlahti. Men Jeremiah Strengs inspel åt Källberg var läckert.

TPV lyckades inte skapa en enda farlig målchans i första halvlek.

Men kvitteringen kom sedan på gästernas första målchans. Ett instick studsade ut till Mika Ahonen som var helt ren till vänster i boxen. Anfallaren avslutade resolut och 1–1 var ett faktum i 52:a minuten.

I 66:e minuten tilldömdes VIFK en straff igen då en av gästerna tagit bollen med handen i straffområdet i röran efter en hörna. Den här gången var det Ian Garrett som klev fram och han satte bollen i samma hörn som Pitkäkangas.

VIFK såg ut att ha hyfsad kontroll på matchen, men i 73:e minuten kastade sig inbytta yttern Jesse Oksanen fram och tvingade in 2–2 från snäv vinkel.

Vasa IFK:s laguppställning: Jussi Virkajärvi – Mustafa Maki (v), Miika Niemi, Merhawi Birhane, Eetu Pullola – Kristian Kokko (68 min, Markus Nordman, v), Daniel Håkans – Ian Garrett, Jonas Pitkäkangas (88 min, Christian Österlund), Jeremiah Streng – Casper Källberg.

Jag rekommenderar artikeln

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Vargstängslet hjälpte inte pälsfarmare i Sorvist – "Är vår näring något värd alls?"

NYKARLEBY Tre österbottniska pälsfarmer har på kort tid utsatts för vargattacker och nu oroar sig branschen för hur det ska bli i vinter. Elstängsel vore rätt lösning, säger jaktchefen.

Nyhetsbild
Ekonomi

Blåkläder öppnade ny butik i Vasa – "Arbetskläder bör uppfylla specifika krav"

VASA Svenska Blåkläder finns nu i Stenhaga med egen butik, eller egentligen ägs butiken av VTR-Workwear Center, som i sin tur ägs av familjen Gustavsson. Det är VTR:s åttonde affär i Finland. I sortimentet finns också en arbetskilt, men ännu har ingen kund i Vasa vågat sig på att bära kilt på jobbet.

Nyhetsbild
Lokalt

P-platserna på VCS: Risk att parkeringen inte räcker när besökarna blir fler

När det nya H-huset står klart och stadens hälsovårdscentraler flyttar till VCS ökar antalet besökare på sjukhusområdet med 115 000 besökare per år. Någonstans ska alla de parkera. Men var? Det är den avgörande frågan.

Nyhetsbild
Lokalt

Soptunnor brann mitt på gatan i Gamla Vasa senaste natt

VASA Natten till torsdagen hade någon tänt på innehållet i två stora avfallskärl och lät dem sedan stå och brinna mitt på Köpmansgatan i Gamla Vasa.

Nyhetsbild
Kultur

Att vilja äta kakan och ha den kvar

RECENSION. När startskottet i Geir Gulliksens nya roman har gått kan man som läsare redan se den ofrånkomliga fortsättningen framför sig, och att huvudpersonen är så mån om att övertyga både sig själv och oss om att ingenting farligt är på gång gör allt bara mer uppenbart.

Mest läst senaste veckan