|

Häkkänen: Vi behöver tuffare regler för marknadsföringen av konsumtionskrediter

NyhetsbildZoom
Justitieminister Antti Häkkänen (mitten) vill skärpa bestämmelserna för marknadsföringen av konsumtionskrediter. Foto: Antti Aimo-Koivisto/Lehtikuva
Justitieminister Antti Häkkänen (Saml) bekämpar överskuldsättningen på flera fronter. Han föreslår att marknadsföringen av konsumtionslån stramas åt.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Häkkänen har sedan tidigare tagit initiativet till beredningen av en lag som ska se över de räntor som uppbärs för snabbkrediter. Nu vill han därtill uppdatera bestämmelserna för den reklam som omger försäljningen av konsumtionskrediter.

– Det är viktigt att konsumtionskrediter marknadsförs på ett förnuftigt och transparent sätt och att konsumenten får tydlig information om utlåningen. Jag har påbörjat en utredning som tar ställning till hur man kan skärpa bestämmelserna för marknadsföringen av konsumtionskrediter, säger minister Häkkänen i ett pressmeddelande.

Syftet med bägge reformer är att förebygga privatpersoners skuldsättning och komma åt aggressiv marknadsföring av krediter. Häkkänen berättade om utredningen på rätthjälpsverksamhetens 20-årsjubileumsfest i Helsingfors på måndagen.

Utredningen ska göras denna höst i samarbete med centrala myndigheter och intressegrupper, uppger Justitieministeriet.

Kommentarer
|

Väntat förlustår för auktionsbolaget Saga Furs

Nyhetsbild
Saga Furs tidigare vinst på 5,8 miljoner euro har på ett år vänts i en förlust på 4,5 miljoner euro. Lägre skinnpriser och färre förmedlade skinn förklarar förlusten. Foto: Jonas Brunnström/arkiv
Kraftigt sjunkande skinnpriser och färre förmedlade skinn gör att Saga Furs bokslut för fjolåret visar en förlust på 4,5 miljoner euro.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan