|

Norska anfallaren övertygade – stannar i Sport

NyhetsbildZoom
Gustav Willman Borvik. Foto: Arkiv/Mikael Nybacka
Norska anfallaren Gustav Willman Borviks try out-period med Sport tog slut förra veckan. Nu står det helt klart att han spelar i Vasa den här säsongen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

19-åriga Willman Borvik, som kan spela både som center och ytter, anslöt till Sport från Luleå och hade en try out-period fram till den 31 augusti inskriven i sitt kontrakt.

Willman Borvik har figurerat i fem av Sports träningsmatcher under försäsongen, Pitstiturneringen inräknad, och i söndags fanns han med i A-juniorernas laguppställning i förlustmatchen hemma mot Pelicans. Hans kontrakt med Sport innehåller en option för säsongen 2019–2020.

– Han är en ung spelare med potential och även om han har mycket att jobba på ännu kommer han att utmana om speltid redan den här säsongen, säger sportchef Markus Jämsä på Sport webbplats.

– Han har egenskaper som oftast för en spelare framåt. Han har bra attityd, är atletisk och har en enorm vilja att utvecklas.

Sport spelar försäsongens sista träningsmatch på torsdag borta mot Lukko. Ligasäsongen inleds nästa fredag då Pelicans gästar Kopparön.

Kommentarer
|

Resan mot VM fortsätter – Sund och Kiviranta med mot Norge

Nyhetsbild
Joel Kiviranta fanns inte med i laguppställningen i den första matchen mot Danmark, men i lördags var han med och nu är han också uttagen till truppen som möter Norge. Foto: Linus Lindholm
Både Tony Sund och Joel Kiviranta får fortsatt förtroende när Finland möter Norge i Karleby och Rovaniemi nästa vecka.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Inrikes

Politisk Tinder ska spräcka filterbubblorna – ger trygg plats för motstridiga åsikter

Vi omger oss ofta med människor som i hög grad delar våra värderingar och åsikter. Den nya plattformen Sverige pratar vill punktera filterbubblorna och skapa samtal mellan människor som tycker olika.

Nyhetsbild
Kultur

Blåsta på gaget i England och roterade på MTV i Tyskland – nu har Timshel avskedsfest

VASA "Förhoppningsvis blir det fler personer i publiken än på scen – för vi blir många på scen" säger det österbottniska popbandet inför sin sista konsert.

Nyhetsbild
Nöje

Zoe i Vasa skapar konst i surdeg – "Jag orkar inte äta upp alla bröd själv"

Zoe Zhuhui vet att hennes bröd är goda. "Annars skulle jag inte ge bort dem. Så du behöver inte säga att det är gott, säg till när det är något fel på det i stället", säger hon.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Wasa Sångargille förverkligar en helt galen idé

ANNONS FRÅN WASA SÅNGARGILLE Vad tänker du på när du hör ordet manskörssång? Någon svarar: Äldre allvarsamma herrar som sjunger fosterländska sånger. En annan tänker på stela frackklädda män som skrålar snapsvisor medan en tredje hör vårvisor från en högt belägen balkong.

Mest läst senaste veckan