|

Norska anfallaren övertygade – stannar i Sport

NyhetsbildZoom
Gustav Willman Borvik. Foto: Arkiv/Mikael Nybacka
Norska anfallaren Gustav Willman Borviks try out-period med Sport tog slut förra veckan. Nu står det helt klart att han spelar i Vasa den här säsongen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

19-åriga Willman Borvik, som kan spela både som center och ytter, anslöt till Sport från Luleå och hade en try out-period fram till den 31 augusti inskriven i sitt kontrakt.

Willman Borvik har figurerat i fem av Sports träningsmatcher under försäsongen, Pitstiturneringen inräknad, och i söndags fanns han med i A-juniorernas laguppställning i förlustmatchen hemma mot Pelicans. Hans kontrakt med Sport innehåller en option för säsongen 2019–2020.

– Han är en ung spelare med potential och även om han har mycket att jobba på ännu kommer han att utmana om speltid redan den här säsongen, säger sportchef Markus Jämsä på Sport webbplats.

– Han har egenskaper som oftast för en spelare framåt. Han har bra attityd, är atletisk och har en enorm vilja att utvecklas.

Sport spelar försäsongens sista träningsmatch på torsdag borta mot Lukko. Ligasäsongen inleds nästa fredag då Pelicans gästar Kopparön.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan