|

Författarkvällar på stadsbiblioteket i höst

NyhetsbildZoom
Christel Sundqvist. Foto: Linus Lindholm
Vasaförfattaren Christel Sundqvist hör till dem som medverkar i föreläsningsserien "Jag och boken" som Vasa stadsbibliotek ordnar i höst.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Christel Sundqvist uppträder i Dramasalen den 6 november klockan 18. Då intervjuar Susann Skata henne om den nya boken "Nu spränger vi taket".

Serien med författarkvällar inleds i Dramasalen torsdagen den 13 september då historieforskaren och författaren Ira Vihreälehto berättar om sin bok "Kunnes rauha heidät erotti – Neuvostosotavankien ja suomalaisten suhteet jatkosodan aikana".

Torsdagen den 27 september hålls programmet på Brändö bibliotek. Diktläsaren Reijo Vähälä bjuder på en matiné om Finland och finländarna under århundradenas gång.

Den 11 oktober talar historikern Teemu Keskisarja om svältkonstnärernas och mecenaternas historia i Finland. Den 25 oktober berättar naturfotografen Harri Ahonen om vackra dagsutflykter i Nordnorge.

Höstens författarkvällar avslutas den 15 november med att Vasabördiga Katarina Leppänen, professor vid Göteborgs universitet föresläser om Aino Kallas, Hella Wuolijokis och Elin Wägners politiska författarskap. Det gör hon på svenska.

Kommentarer

Många problem i cykelstaden Vasa – Dragnäsbäckbon Mikael Törnroos vill se fler cykelfiler: "Inget helhetstänk"

Nyhetsbild
Mikael Törnroos tar sig gärna fram på cykel genom Vasa men tycker att det är förvirrande när cyklisterna ibland hänvisas till trottoarerna bland fotgängare och ibland till gatorna bland bilisterna. Foto: Linus Lindholm
Mikael Törnroos cyklar ofta och gärna i Vasa, men blir förvirrad av att cyklisterna ibland hänvisas till trottoarerna och ibland till gatorna. Här identifierar han några besvärliga ställen.

Mest läst senaste veckan