|

Författarkvällar på stadsbiblioteket i höst

NyhetsbildZoom
Christel Sundqvist. Foto: Linus Lindholm
Vasaförfattaren Christel Sundqvist hör till dem som medverkar i föreläsningsserien "Jag och boken" som Vasa stadsbibliotek ordnar i höst.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Christel Sundqvist uppträder i Dramasalen den 6 november klockan 18. Då intervjuar Susann Skata henne om den nya boken "Nu spränger vi taket".

Serien med författarkvällar inleds i Dramasalen torsdagen den 13 september då historieforskaren och författaren Ira Vihreälehto berättar om sin bok "Kunnes rauha heidät erotti – Neuvostosotavankien ja suomalaisten suhteet jatkosodan aikana".

Torsdagen den 27 september hålls programmet på Brändö bibliotek. Diktläsaren Reijo Vähälä bjuder på en matiné om Finland och finländarna under århundradenas gång.

Den 11 oktober talar historikern Teemu Keskisarja om svältkonstnärernas och mecenaternas historia i Finland. Den 25 oktober berättar naturfotografen Harri Ahonen om vackra dagsutflykter i Nordnorge.

Höstens författarkvällar avslutas den 15 november med att Vasabördiga Katarina Leppänen, professor vid Göteborgs universitet föresläser om Aino Kallas, Hella Wuolijokis och Elin Wägners politiska författarskap. Det gör hon på svenska.

Kommentarer
|

Johnny jobbar som jazzbasist: "Jag har aldrig ångrat mitt val"

Nyhetsbild
The North består av Anders Mogensen, David Braid, Johnny Åman och Mike Murley. Ett stopp på sin nuvarande turné gör de i Jakobstad. Senare under våren turnerar de i Australien. Foto: Lloyd Smith
Turnélivet har sina nackdelar. Men för jazzbasisten Johnny Åman från Monå är tiden på scen värd timmarna på flygplan, längs landsvägar och i ensamma hotellrum.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan