|

Flygutbudet i Vasa marknadsförs i Seinäjoki

NyhetsbildZoom
Vasa flygplats. Foto: Arkiv/Seppo Lammi
Under hösten görs en marknadsföringskampanj om Vasa flygplats omfattande flygutbud och målgruppen är invånarna i Seinäjoki och närområdet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Vi vill påminna om att vi har mycket goda flygförbindelser för vi får ofta höra att många inte känner till ens våra direkta förbindelser till huvudstäderna, säger Peter Källberg på Vasek i ett pressmeddelande.

Från Vasa avgår fem flyg till Helsingfors på vardagar och upp till fyra direktflyg till Stockholm. På veckosluten finns flera avgångar till båda städerna. Sex researrangörer erbjuder charterresor från Vasa till semesterdestinationer och antalet charterflyg ökar stadigt. I år kommer det finnas cirka 170 charteravgångar.

– För att kunna bredda utbudet och antal avgångar samt för att säkerställa en stabil tillväxt behöver vi nya passagerare, säger Källberg.

Enligt Källberg är han övertygad om att passagerarmängderna kommer att öka när marknadsföringskampanjen börjar verka och invånarna i Seinäjoki och närkommunerna bli bättre medvetna om utbudet.

– Det är ju bara knappt en timmes bilväg från Seinäjoki till Vasa flygplats och därför känns det lite konstigt att man skulle köra en mycket längre väg till flygfälten i södra Finland för att kunna ta flyget. Man kommer ju enkelt till alla avgående flyg med en beställningsflygbuss från Seinäjoki och efter resan kommer man hem på samma bekväma sätt bara man kommer ihåg att beställa busstransporten i förväg.

Syftet med kampanjen är att nå både fritids- och affärsresenärer i Seinäjokiregionen. Både digital- och printreklam kommer att göras. Kampanjen genomförs i samarbete med en reklambyrå och finansieras av olika aktörer i Vasaregionen.

Kommentarer

Bristen på trafikvett irriterar Christian – därför fotar han de som bryter mot reglerna

Nyhetsbild
Christian Nylund följer noga med trafiken i korsningen mellan Sandviksgatan och Skolhusgatan. Alltför många bilister ignorerar trafikmärket på bilden, säger han. Foto: Fredrik Westblom
Det är förbjudet att svänga vänster från Sandviksgatan in på Skolhusgatan. Ändå är det många bilister som slarvar, säger fotografen Christian Nylund. Han har nu samlat ihop en diger lunta bildbevis på trafiksyndare.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Mest läst senaste veckan