|

Flygutbudet i Vasa marknadsförs i Seinäjoki

NyhetsbildZoom
Vasa flygplats. Foto: Arkiv/Seppo Lammi
Under hösten görs en marknadsföringskampanj om Vasa flygplats omfattande flygutbud och målgruppen är invånarna i Seinäjoki och närområdet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Vi vill påminna om att vi har mycket goda flygförbindelser för vi får ofta höra att många inte känner till ens våra direkta förbindelser till huvudstäderna, säger Peter Källberg på Vasek i ett pressmeddelande.

Från Vasa avgår fem flyg till Helsingfors på vardagar och upp till fyra direktflyg till Stockholm. På veckosluten finns flera avgångar till båda städerna. Sex researrangörer erbjuder charterresor från Vasa till semesterdestinationer och antalet charterflyg ökar stadigt. I år kommer det finnas cirka 170 charteravgångar.

– För att kunna bredda utbudet och antal avgångar samt för att säkerställa en stabil tillväxt behöver vi nya passagerare, säger Källberg.

Enligt Källberg är han övertygad om att passagerarmängderna kommer att öka när marknadsföringskampanjen börjar verka och invånarna i Seinäjoki och närkommunerna bli bättre medvetna om utbudet.

– Det är ju bara knappt en timmes bilväg från Seinäjoki till Vasa flygplats och därför känns det lite konstigt att man skulle köra en mycket längre väg till flygfälten i södra Finland för att kunna ta flyget. Man kommer ju enkelt till alla avgående flyg med en beställningsflygbuss från Seinäjoki och efter resan kommer man hem på samma bekväma sätt bara man kommer ihåg att beställa busstransporten i förväg.

Syftet med kampanjen är att nå både fritids- och affärsresenärer i Seinäjokiregionen. Både digital- och printreklam kommer att göras. Kampanjen genomförs i samarbete med en reklambyrå och finansieras av olika aktörer i Vasaregionen.

Kommentarer
|

Nya bankautomater installeras i S-gruppens butiker

Nyhetsbild
Otto-automaterna byts ut vid S-kedjans alla butiker. Foto: Arkiv/Lehtikuva
Otto-automaterna vid S-gruppens butiker i Vasa byts ut i början av februari. Detta kan innebära hål i väggen under några dagar.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Sport

Vasaåkaren Mäki tog betydande poäng – vet var han kan kapa sekunder

LÄNGDSKIDOR Joni Mäki från Vasa nådde ett mål för säsongen. Han visade att han är mer än bara en sprinter – och tog världscuppoäng på 15 kilometer klassiskt.

Nyhetsbild
Utrikes

Misstänkt mässlingsfall i Umeå

Ett barn som besökt primärvårdsjouren och Norrlands universitetssjukhus under veckan misstänks vara drabbat av den mycket smittsamma och potentiellt farliga sjukdomen mässling, rapporterar lokala medier.

Nyhetsbild
Ekonomi

Nya bankautomater installeras i S-gruppens butiker

Otto-automaterna vid S-gruppens butiker i Vasa byts ut i början av februari. Detta kan innebära hål i väggen under några dagar.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan