|

Irland kräver att Uefa agerar mot Danmark

NyhetsbildZoom
Danmarks nödlandslag föll med 3–0 mot Slovakien på onsdagskvällen. Foto: Ronald Zak/AP/TT
Kaoset inom dansk fotboll kan förstöra hela Nations League-gruppen. Det menar Irlands förbundskapten Martin O'Neill. Irland är lottat i samma grupp som Danmark och Wales.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Martin O'Neills Irland möter i kväll Wales i premiären av Nations League. I gruppens andra match ställs Wales mot Danmark i Århus på söndag.

Martin O'Neill kräver nu att Europeiska fotbollsförbundet Uefa agerar så att Danmark inte får ställa upp med sitt nödlandslag – framför allt utgjort av division 2-spelare – mot Wales.

– Uefa borde och kommer nog att agera om det fortsätter som det ser ut nu, säger O'Neill till BBC.

– Uefa kommer att bli tvungna att reagera på något sätt. Om det fortsätter på det här sättet kommer det absolut finnas grader av orättvisa över det hela. Vi får se hur det hela utvecklar sig. Situationen kan vara löst inom de närmaste dagarna så att Danmark kan ställa upp med sitt starkaste lag.

Matchen mellan Irland och Danmark spelas under nästa landslagssamling, den 13 oktober.

Danska fotbollsförbundet, DBU, har inte lyckats enas med spelarföreningen om ett nytt kollektivavtal för det danska herrlandslaget, vilket gjort att förbundet fått lov att samla ett tillfälligt landslag till veckans matcher. På onsdagskvällen mötte laget, som tillfälligt leds av John "Faxe" Jensen, Slovakien i en träningslandskamp som man förlorade med 3–0.

Om det blir samma spelare som ställs på planen även mot Wales är fortfarande oklart – men flera matcher i division 2 har skjutits upp med anledning av att spelarna som var med mot Slovakien ska kunna vara tillgängliga även på söndag.

Kommentarer
|

Fjärde raka förlusten för Sport: "Ingen usel insats"

Nyhetsbild
Niko Kivelä satte 1–3-målet bakom Sami Aittokallio, som ersatte Mika Järvinen efter 0–2, i första perioden. Tony Sund hann inte fram för att stoppa yttern. Foto: Linus Lindholm
Sport rådde inte på ligans formstarkaste lag. Pelicans hade bra drag i målskyttet och vann välförtjänt på Kopparön.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Sport

Fjärde raka förlusten för Sport: "Ingen usel insats"

ISHOCKEY Sport rådde inte på ligans formstarkaste lag. Pelicans hade bra drag i målskyttet och vann välförtjänt på Kopparön.

Nyhetsbild
Lokalt

Rapport: HPV-vaccin för pojkar sparar miljoner – "Cancer dyr att vårda"

Genom att vaccinera både flickor och pojkar mot HPV-viruset kunde omkring 300 cancerfall varje år förhindras, enligt Institutet för hälsa och välfärd (THL).   – Det är också en jämställdhetsfråga, säger överläkare Tuija Leino på THL.

Nyhetsbild
Lokalt

Församlingsrådet om prästers uttalande om homosexuella: Vi kan inte bestraffa

Kyrkoherden och kaplanen i Kristinestads har uttalat sig nedsättande om homosexuella. Församlingsrådets händer är bundna.

Nyhetsbild
Lokalt

Vasaborna får längre kö till läkare på hälsostationerna – Överläkare är bekymrad

Väntetiden till läkare på hälsostationerna i Vasa blir längre i år. En av orsakerna är svårigheten att rekrytera läkare.

Mest läst senaste veckan