FSD:s styrelse vill nominera tre riksdagskandidater – även Rebecca Åkers siktar på riksdagen

NyhetsbildZoom
Rebecca Åkers vill till riksdagen. Foto: Arkiv
Finlands svenska socialdemokraters styrelse vill ställa upp tre kandidater i Österbotten, varav Rebecca Åkers är den ena. De två andra kandidaterna är Viktor Kock och Steven Frostdahl.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

FSD:s styrelse föreslår till kongressen att man ställer upp tre kandidater i Österbotten: Rebecca Åkers, Steven Frostdahl och Viktor Kock.

Rebecca Åkers, 23, studerar ekonomi och är ordförande för Finlands svenska unga socialdemokrater (FSUD). Hon är första ersättare i Korsholms kommunfullmäktige. Hon har även varit engagerad i Ungdom mot rasism, där hon varit ordförande.

– I en tid där samhällsklimatet hårdnar, där grupper ställs mot varandra och populistiska krafter föreslår förenklade lösningar på komplexa problem vill jag vara en röst för jämställdhet och för människors lika värde, säger Åkers i ett pressmeddelande.

Trygghet är något hon kommer att lyfta upp i valet.

– Många, speciellt unga, känner en stor oro för framtiden. Med dagens globala oroligheter och stundande klimatförändring är många rädda för att skaffa jobb, att skaffa barn, eller att bli äldre. Samhället måste vara där för sina invånare.

Kommentarer

Logset etablerar dotterbolag i Kanada

Nyhetsbild
Jari-Pekka Ylikoski, Johanna Sereda och Pascal Réty flyttar till Ontario i Kanada för att bygga upp Logsets dotterbolag. Foto: Logset
Skogsmaskinstillverkaren Logset i Kvevlax etablerar ett dotterbolag i Ontario i Kanada. Vd för bolaget är Pascal Réty.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Inrikes

Politisk Tinder ska spräcka filterbubblorna – ger trygg plats för motstridiga åsikter

Vi omger oss ofta med människor som i hög grad delar våra värderingar och åsikter. Den nya plattformen Sverige pratar vill punktera filterbubblorna och skapa samtal mellan människor som tycker olika.

Nyhetsbild
Kultur

Blåsta på gaget i England och roterade på MTV i Tyskland – nu har Timshel avskedsfest

VASA "Förhoppningsvis blir det fler personer i publiken än på scen – för vi blir många på scen" säger det österbottniska popbandet inför sin sista konsert.

Nyhetsbild
Nöje

Zoe i Vasa skapar konst i surdeg – "Jag orkar inte äta upp alla bröd själv"

Zoe Zhuhui vet att hennes bröd är goda. "Annars skulle jag inte ge bort dem. Så du behöver inte säga att det är gott, säg till när det är något fel på det i stället", säger hon.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Wasa Sångargille förverkligar en helt galen idé

ANNONS FRÅN WASA SÅNGARGILLE Vad tänker du på när du hör ordet manskörssång? Någon svarar: Äldre allvarsamma herrar som sjunger fosterländska sånger. En annan tänker på stela frackklädda män som skrålar snapsvisor medan en tredje hör vårvisor från en högt belägen balkong.

Mest läst senaste veckan