|

Lukko skäret före Sport

NyhetsbildZoom
Lukko drog upp en 3–0-ledning innan Sport lyckades skriva in sig i målprotokollet. Foto: Arkiv/Linus Lindholm
Sport avslutade försäsongen med en förlust i sista träningsmatchen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

ISHOCKEY Träningsmatch

 • Lukko – Sport 4–2 (1–0, 2–1, 1–1)


Janne Keränen öppnade målskyttet för Lukko efter 9.06. Yttern snodde pucken i boxplay och lirkade in 1–0 ensam med Mika Järvinen.

I andra periodens första byte kom nästa bakslag för Sport när Järvinen låg och sprattlade på isen efter kontakt med en motståndare. Centern Arttu Ilomäki fick tag i pucken och lyfte in 2–0 efter 20.30.

Efter 26.33 var det dags för Keränen igen. Lukko spelade powerplay då backen Janne Niskala avlossade från blå och Keränen satte 3–0 på returen.

Mot slutet av andra perioden fick Sport till en replik i powerplay. Tony Sund gled fram från blålinjen och vispade i väg pucken för styrning åt Victor Westermarck. Styrningen var bra och 3–1-reduceringen ett faktum efter 36.59.

I slutet jagade Sport med målvakten Järvinen i båset medan bägge lagen hade en spelare i utvisningsbåset. Toni Kallela drog i väg ett inspel som studsade via Tomi Körkkö och i mål. Reducerat till 3–2 efter 58.18.

Sport fortsatte jaga med Järvinen i båset. Med 39 sekunder kvar kom yttern Heikki Liedes åt att sätta 4–2 i tom kasse från egna blålinjen.

Sports laguppställning

 • Toni Kallela – Brody Sutter – Joel Kiviranta
 • Roope Talaja – Robert Arrak – William Rapuzzi
 • Jesse Paukku – Antti Kalapudas – T.J. Foster
 • Tomi Körkkö – Aleksi Ainali – Erik Riska
 • Oskari Manninen – Victor Westermarck
 • Tony Sund – Valtteri Viljanen
 • Mikko Vainonen – Ville Saukko
 • Gustav Willman Borvik trettonde anfallare
 • Jyri Niemi sjunde back
 • Mv: Mika Järvinen (Sami Aittokallio)

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Antti Koski överklagar silobeslutet – vill renovera, inte riva

VASA Antti Koski kommer att ansöka om besvärsrätt hos högsta förvaltningsdomstolen angående det senaste silobeslutet.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan