|

Oscars tar tillbaka besked om ny filmkategori

NyhetsbildZoom
Oscarsakademin slopar sin nya kategori för populär film inför nästa års prisceremoni. Foto: Jason DeCrow
Nästa års Oscarsgala kommer inte att inkludera det kritiserade nya priset för populär film, meddelade Oscarsakademin på torsdagen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Förslaget om den nya priskategorin kom för en månad sedan och mötte starka protester från filmindustrin och kritiker som bland annat menade att de stora filmsatsningarna skulle gynnas eftersom mindre produktioner inte lockar en lika stor biopublik och därmed kan betraktas som mindre populära.

"Det har varit ett brett spektrum av reaktioner på lanseringen av det nya priset och vi har insett behovet av ytterligare diskussioner med våra medlemmar", säger akademins vd Dawn Hudson i ett uttalande.

Akademin har även beslutat att genomföra tidigare planer på att korta ner ceremonin till tre timmar och meddelar att mellan sex och åtta kategorier kommer att presenteras under direktsändningens reklampauser. Vilka kategorier det rör sig om varierar från år till år.

Oscarsgalan äger rum den 24 februari 2019.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan