|

Hareide och stjärnorna tillbaka i truppen

NyhetsbildZoom
Danmarks målvakt Kasper Schmeichel är tillbaka i truppen tillsammans med resten av de ordinarie landslagsspelarna. Arkivbild. Foto: Gregorio Borgia
Danska fotbollsförbundet, DBU, har meddelat att konflikten med Spelarföreningen tillfälligt är löst. Nu har truppen till Nations Leauge-mötet med Wales tagits ut – och stjärnorna är tillbaka i det rödvita landslaget.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Danmark kommer till spel med bästa möjliga lag i Nations League-premiären mot Wales. Det stod klart redan under torsdagen och bekräftades på fredagen när truppen till matchen togs ut.

Stjärnor som Christian Eriksen, Kasper Schmeichel och Thomas Delaney finns alla med i truppen som publicerats på förbundets Twitter-konto.

Även förbundskapten Åge Hareide är tillbaka vid sidlinjen. Men norrmannen har tvekat över sitt uppdrag under tiden konflikten mellan DBU och Spelarföreningen briserat.

– Jag har tänkt över, om jag vill vara en del av det här. Och jag skulle ha övervägt det ännu mer om jag hade missat mötet i Nations League, säger han och fortsätter:

– Det har inte varit optimala arbetsförhållanden för mig, men så länge konflikten var så kort som den var, så accepterar jag det och måste gå vidare.

Konflikten inom den danska herrfotbollen är dock bara tillfälligt löst, med ett avtal som gäller just över matchen mot Wales.

"Det är bra för landslaget och för alla i dansk fotboll att vi kan spela den viktiga Nations League-matchen med det riktiga landslaget och åter få fokus på det sportsliga", sade DBU:s Jesper Møller i ett pressmeddelande i går.

Konflikten mellan DBU och Spelarföreningen har varit en följetong den senaste veckan. När förhandlingarna om ett nytt avtal strandade tvingades DBU leta efter spelare från de lägre divisionerna för att över huvud taget få ihop ett lag. I onsdagens träningslandskamp – 0–3 mot Slovakien – ställde Danmark upp med ett "nödlandslag" bestående av mestadels division 2-spelare.

Förhandlingarna om ett långsiktigt avtal tas upp på nytt på måndag.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Tolv vill leda äldreomsorgen i Korsholm

KORSHOLM Tolv har sökt jobbet. Nu är nästa steg att välja ut vilka som ska kallas till intervju.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan