|

Två konstnärer, en utställning som skildrar livets början och slut

NyhetsbildZoom
"Kehä", ungefär: omkrets eller rundel, heter det här verket som visas på utställningen i Black Wall Gallery i Vasa. Foto: Pressbild
Konstnärerna Iitta Pieti och Susa Walve ställer ut tillsammans i Black Wall Gallery i Kasern 13.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Konstverk som skildrar tomhet och det okända, livets början och slut.
Så beskriver Iitta Pieti och Susa Walve sin utställning "Virtaus" (Ström) med teckningar, tuschmålningar och skulpturer.

Pieti och Walve är lika gamla, födda 1988, och studerade till bildkonstnärer samtidigt i Imatra.
Det här är deras andra gemensamma utställning, och den pågår i Black Wall Gallery på Kasernområdet till den 7 oktober.

Galleriet håller öppet tisdagar klockan 13–16, onsdag–lördag 13–18 och lördag–söndag 12–15.

Zoom

Skulpturen kallas "Min höst". Foto: Pressbild

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Tolv vill leda äldreomsorgen i Korsholm

KORSHOLM Tolv har sökt jobbet. Nu är nästa steg att välja ut vilka som ska kallas till intervju.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan