|

"Riktiga" Danmark fick vinnande start

NyhetsbildZoom
Christian Eriksen gjorde två mål mot Wales. Arkivbild. Foto: Martin Meissner
Danmarks stjärnor var tillbaka på planen efter avtalsbråket. Då klev den största danska stjärnan fram. Christian Eriksen gjorde båda målen i 2–0-segern mot Wales i Nations League.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Efter ett temporärt avtal som skrevs i torsdags så var det ett danskt herrfotbollslandslag som åter ställde starkast möjliga lag på banan i mötet med Wales i nystartade Nations League. Detta efter att Danmark spelat genrepet mot Slovakien med ett lag bestående av spelare från lägre divisioner i och med landslagsspelarnas strejk.

"Det är bra för landslaget och för alla i dansk fotboll att vi kan spela den viktiga Nations League-matchen med det riktiga landslaget och åter få fokus på det sportsliga", sade Danska fotbollförbundets Jesper Møller i ett pressmeddelande då.

Och ja, det visade sig också vara ganska bra för dansk fotboll i deras Nations League-premiär.

Tottenhamstjärnan Christian Eriksen satte tonen med sitt 1–0-mål efter dryga halvtimmen. Och det var också Eriksen som skulle utöka ledningen efter en dryg timmes spel, när han sköt in 2–0 från straffpunkten. 2–0 blev också slutresultat då Wales, ledda av Real Madrid-stjärnan Gareth Bale på topp, inte lyckades få hål på det danska försvaret.

Och det norska anfallet lyckades heller inte få hål på ett bulgariskt försvar, trots ett massivt chansövertag. I stället vann Bulgarien med 1–0. Matchen var Norges andra efter segern mot Cypern (2–0) i deras premiär i torsdags.

Nations League

  • Lagen är indelade i fyra divisioner med de tolv bästa nationerna i A.
  • A och B har tolv lag som är indelade i fyra trelagsgrupper. C och D har 15 lag som är indelade i en trelagsgrupp och tre fyrlagsgrupper. Hemma- och bortamöten spelas mellan lagen i respektive grupp mellan september och november vartannat år.
  • De fyra gruppvinnarna i A-divisionen spelar slutspel med semifinaler och brons- respektive finalmatch. Det första slutspelet går i juni 2019 i något av gruppsegrarnas hemländer.
  • Gruppvinnarna i division B, C och D flyttas upp en division medan jumbolagen i varje grupp i division A, B och C flyttas ner.
  • De 16 främsta lagen som inte är kvalificerat till EM 2020 får chansen att ta en av fyra EM-platser genom ett slutspel; semifinal och final.
  • Nations League-gruppspelet genomförs vartannat år på hösten. Det innebär att mästerskapskval, som brukar inledas i september efter ett mästerskapsslutspel, inleds först i mars året därpå. Det kommande EM-kvalet startar därmed inte förrän i mars 2019 och spelas klart under hösten.

Kommentarer
|

Lysande Serena Williams vidare

Nyhetsbild
Serena Williams slår en backhand i segermatchen mot Dajana Jastremska. Foto: Andy Brownbill/AP/TT
Serena Williams hade inga som helst problem att ta sig till fjärde omgången av Australian Open. Unga Dajana Jastremska fick nöja sig med tre gem och se Williams vinna med 6–2, 6–1.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Marco Polos Daniele Matteoni kan bli Finlands pizzamästare – ingredienserna är A och O

VASA En pizza är i grunden väldigt enkel, men för att lyckas göra en riktigt god pizza krävs råvaror av högsta kvalitet, säger Daniele Matteoni, som tävlar i Pizzamestari 2019 i mars.

Nyhetsbild
Sport

Alanen tillbaka efter skadefyllda året: "Säsongen hann aldrig starta"

FOTBOLL Förra året var en lång kamp i skadeträsket för Emmi Alanen. Nu är hon frisk och har lärt sig en hel del.

Nyhetsbild
Inrikes

Föräldrars psykiska ohälsa kan bidra till anknytningsproblem hos barn

Enligt en undersökning gjord på Åbo Universitet, är risken för att barn drabbas av anknytningsproblem flerfalt större om föräldrarna lider av en mental åkomma eller ett missbruk.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan