|

Williams bötfälls efter utbrottet i finalen

NyhetsbildZoom
Serena Williams argumenterar med domaren i finalen. Foto: Greg Allen
Serena Williams bötfälls med 17 000 dollar efter sitt utbrott i US Open-finalen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Serena Williams förlorade lördagens final i US Open mot 20-åriga Naomi Osaka. Mycket kom dock att handla om Williams utbrott mot domaren Carlos Ramos i andra set.

Domaren menade att Williams hade tagit hjälp av sin tränare under matchen, något som inte är tillåtet. 36-åringen straffades med en varning och kallade domaren för "tjuv" och "lögnare" och insisterade på att få en ursäkt.

– Han påstod att jag fuskade, och jag fuskade inte, sa Williams efter matchen.

Williams säger att händelsen stärkt hennes uppfattning om att kvinnliga spelare behandlas annorlunda än de manliga spelarna inom sporten.

– Det är inte rimligt att få poängstraff för att säga så. Det är många män som sagt liknande saker, och bara för att de är män händer ingenting, sade Williams efter matchen.

Den 17 000 dollar stora boten är uppdelad i 10 000 för den verbala attacken , 4000 för att ha blivit varnad för coachning och 3000 för att ha slagit sönder sitt racket.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan