|

Williams bötfälls efter utbrottet i finalen

NyhetsbildZoom
Serena Williams argumenterar med domaren i finalen. Foto: Greg Allen
Serena Williams bötfälls med 17 000 dollar efter sitt utbrott i US Open-finalen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Serena Williams förlorade lördagens final i US Open mot 20-åriga Naomi Osaka. Mycket kom dock att handla om Williams utbrott mot domaren Carlos Ramos i andra set.

Domaren menade att Williams hade tagit hjälp av sin tränare under matchen, något som inte är tillåtet. 36-åringen straffades med en varning och kallade domaren för "tjuv" och "lögnare" och insisterade på att få en ursäkt.

– Han påstod att jag fuskade, och jag fuskade inte, sa Williams efter matchen.

Williams säger att händelsen stärkt hennes uppfattning om att kvinnliga spelare behandlas annorlunda än de manliga spelarna inom sporten.

– Det är inte rimligt att få poängstraff för att säga så. Det är många män som sagt liknande saker, och bara för att de är män händer ingenting, sade Williams efter matchen.

Den 17 000 dollar stora boten är uppdelad i 10 000 för den verbala attacken , 4000 för att ha blivit varnad för coachning och 3000 för att ha slagit sönder sitt racket.

Kommentarer
|

15-åriga stjärnskottet i tennis klättrar 172 steg

Nyhetsbild
Cori "Coco" Gauff rusar upp på världsrankningen efter succén i Wimbledon. Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT
Cori Gauff fick sitt stora genombrott i Wimbledon när hon till synes från ingenstans tog sig till fjärde omgången. Det märks på den senaste världsrankningen.

Mest läst senaste veckan