|

Centerpartiets Annie Lööf: "Stefan Löfven måste avgå"

NyhetsbildZoom
Centerns partiledare Annie Lööf upprepar kravet att Stefan Löfvens regering nu måste avgå. Foto: Pontus Lundahl/TT
Centerpartiet ökar med över två procentenheter partiledaren Annie Lööf upprepade vad andra alliansledare redan sagt sent på kvällen. – Nu är det dags för Stefan Löfvens regering att avgå.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Partiledaren Annie Lööf möttes av jubel när hon framträdde på valvakan. Hennes parti är med marginal det näst största inom alliansen.

– Det är svårt att utse vinnare i den här valrörelsen, men Centerpartiet är definitivt en av dem, inledde hon.

Sedan gav hon sin syn på vad som ligger bakom framgångarna.

– Jag är så stolt över att vi inte vikt ner oss och att vi tagit striden för värderingar. Jag är stolt över att vi stått stadigt när andra vänt kappan efter vinden och att vi slog näven i bordet mot främlingsfientlighet.

– Men jag är också väldigt stolt över att Centerpartiet gjort sitt bästa valresultat på nästan 30 år, fortsatte hon.

Annie Lööf gjorde också klart vad hon tycker att Socialdemokraterna ska göra omgående.

– Nu är det viktigt att Stefan Löfven avgår så att vi kan påbörja processen med att få fram en ny handlingskraftig regering.

Centerns valvaka

  • Var: Hotell Haymarket, Hötorget i centrala Stockholm.
  • Antal gäster: 330 inbjudna.
  • Deltar gör bland andra: partisekreterare Michael Arthursson, EU-parlamentarikern Fredrick Federley, tidigare partiledaren Annie Lööf, CUF-ordföranden Magnus Ek.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan