|

Yle: fullmäktigeledamot i Enontekis vill hellre ha skolnorska än svenska

NyhetsbildZoom
Bland annat Lapska armen är en del av Enontekis kommun. Foto: 123rf.com
Fullmäktigeledamot Elina Rousu-Karlsen (Saml) har startat en motion för att göra norska till en del av läroplanen i Enontekis.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Enontekis har mer samarbete med Norge än med Sverige och på ett bredare plan så har säkert unga bättre möjligheter att hitta jobb i Norge. Det är synd att det inte finns mer undervisning i norska här, säger Rousu-Karlsen till Yle.

Enligt Rousu-Karlssen skulle regeringens språkförsök ha varit bra i Enontekis, men nu är det för sent för kommunens skolor att delta i försöket.

I stället vill Rousu-Karlssen satsa på att skapa till exempel läromedel som fortfarande saknas.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan