|

Källor kritiserar ny bok om Trump

NyhetsbildZoom
USA:s president Donald Trump med några av sina medarbetare, däribland Gary Cohn längst till höger, vid ett lunchmöte i våras. Foto: Evan Vucci
Två uppenbarligen viktiga källor i Bob Woodwards omtalade bok "Fear", om Donald Trump, kritiserar den som starkt missvisande. De förnekar dock inte att de pratat med Woodward, och de ger inga exempel på direkta felaktigheter.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

"Denna bok ger inte en riktig bild av min tid i Vita huset", skriver den tidigare presidentmedarbetaren Gary Cohn till nyhetssajten Axios.

Enligt Rob Porter, som även han redan lämnat Vita huset, är beskrivningarna i boken "selektiva och ofta missledande".

I boken, som släpptes på tisdagen, beskrivs USA:s president som en lynnig och ansvarslös ledare. Hans medarbetare tycker han är så opålitlig att de undanhåller honom dokument och information, så att han inte ska fatta farliga beslut.

Presidenten själv har twittrat att "Bob Woodward är en lögnare som ger intryck av att vara Demokraternas lakej inför mellanårsvalen". Han har också vidarebefordrat uttalanden från bland andra stabschefen John Kelly och försvarsminister Jim Mattis om att bilden boken ger är fel, och att citat i den inte stämmer.

Woodward hade en avgörande roll i att avslöja Watergate-skandalen som fällde president Richard Nixon på 70-talet. Han har en sådan status i USA att boken trots alla förnekanden väcker enorm uppståndelse i politiska kretsar.

Kommentarer
|

Trump ifrågasätts för mystiskt samtal – förnekar att han gjort något fel

Nyhetsbild
En anonym visselblåsare, troligen inom USA:s underrättelsetjänst, har lyssnat till ett telefonsamtal som president Donald Trump haft med en av världens ledare. Visselblåsaren har lämnat in en rapport om samtalet. Foto: Patrick Semansky/AP/TT
USA:s president Donald Trumps mystiska samtal med en världsledare börjar få politisk sprängkraft. Demokrater vill granska vad en anonym visselblåsare har hört Trump säga, men det stoppas av en underrättelsechef.

Mest läst senaste veckan