|

Supertyfon närmar sig Filippinerna

NyhetsbildZoom
En meteorolog på Filippinernas vädermyndighet visar hur tyfonen Mangkhut väntas slå. Foto: Aaron Favila
En mycket kraftig tyfon närmar sig områden i Filippinerna där det bor omkring tio miljoner människor.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Tyfonen Mangkhut sveper fram över Stilla havet med vindhastigheter på över 70 meter per sekund. Mangkhut är en så kallad supertyfon och väntas bli det kraftigaste oväder som når Filippinerna hittills i år, enligt landets vädermyndighet.

Tusentals människor har lämnat sina hem längs kusten på den norra delen av landets huvudö Luzon, dit tyfonen väntas tidigt på lördagen lokal tid.

Även Hongkong ligger i tyfonens väg, och invånarna där uppmanas att förbereda sig på hårda vindar och kraftigt regn.

Omkring 20 tyfoner och stormar drar in över Filippinerna varje år. Den dödligaste hittills var tyfonen Haiyan som slog till 2013, och ledde till att över 7 000 människor omkom.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Antti Koski överklagar silobeslutet – vill renovera, inte riva

VASA Antti Koski kommer att ansöka om besvärsrätt hos högsta förvaltningsdomstolen angående det senaste silobeslutet.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan