|

Man lämnade sina barn på perrongen – steg själv på tåget till Helsingfors

NyhetsbildZoom
Pappan lämnade sina barn på perrongen och hoppade själv på tåget. Farmor kom en stund senare, men då hade polisen redan tagit hand om barnen. Foto: Lehtikuva/Emmi Korhonen
En man steg på tåget mot Helsingfors och lämnade sina barn på perrongen på Kuppis station i Åbo. En förbipasserande upptäckte vad mannen gjorde och ringde socialen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Polisen fick klockan 8.30 på torsdagsmorgonen veta att en man hade stigit på tåget från Åbo mot Helsingfors och lämnat sina två barn kvar på perrongen. En utomstående upptäckte vad mannen gjorde och anmälde fallet till nödcentralen.

Det ena barnet var ungefär fem år gammalt och det andra barnet satt ännu i barnvagn.

Både polisen och en jourhavande socialtjänsteman kallades till platsen, och förde i väg barnen till ett hem för småbarn, uppger polisen i ett pressmeddelande.

Senare kröp det fram att det handlade om ett missförstånd.

Pappan som steg på tåget hade avtalat med barnens farmor att hon skulle komma och hämta dem på perrongen. Men när tåget skulle starta var farmodern ännu inte på plats.

Pappan kunde däremot se att hon var på antågande och sade till sina barn att vänta en stund. På grund av att folk hade samlat sig runt de två barnen såg farmodern inte dem.

Enligt polisen är fallet nu uppklarat och barnen har överlämnats till farmodern.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Antti Koski överklagar silobeslutet – vill renovera, inte riva

VASA Antti Koski kommer att ansöka om besvärsrätt hos högsta förvaltningsdomstolen angående det senaste silobeslutet.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan