|

VPS jagar tredje raka segern mot FC Inter

NyhetsbildZoom
VPS lagkapten Sebastian Strandvall har nätat tre gånger mot FC Inter den här säsongen. Foto: Arkiv/Linus Lindholm
Hoppet om att en tredjeplats och Europaspel lever fortfarande för ett VPS som endast saknar en nyckelspelare inför kvällens bortamatch mot FC Inter.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Brasilianska anfallare Douglas Caé har repat sig efter att ha varit sjuk och estländska högerbacken Hindrek Ojamaa är liksom mittfältaren Aatu Laatikainen tillbaka efter avstängning. Samtliga tar plats på bänken i Åbo. Därmed är det bara vänsterbacken Jesper Engström som fortfarande saknas i VPS matchtrupp.

Före landslagspausen blev det ett retsamt kryss efter 1–1 borta mot FC Lahti i en match där VPS hade alla chanser att ta tre poäng. I getingboet bakom ligaettan HJK och tvåan RoPS är VPS ett av fem lag som för tillfället ser ut att gå en kamp om tredjeplatsen under återstoden av säsongen. Upp till trean KuPS, som liksom fyran FC Honka står på 41 poäng, har sexan VPS fyra poäng.

VPS ställer upp med exakt samma manskap i startelvan som borta mot FC Lahti.

VPS preliminära startelva: Samu Volotinen – Elhadji Ciss, Eero-Matti Auvinen, Timi Lahti, Aubrey David – Juha Hakola, Jerry Voutilainen – Ibrahima Gueye, Juho Lähde, Sebastian Strandvall – Steven Morrissey.

På bänken: Marko Meerits (mv), Hindrek Ojamaa, Aatu Laatikainen, Omar Jama, Joonas Vahtera, Samu Alanko, Douglas Caé.

I säsongspremiären hemma mot FC Inter vann VPS med 2–0 och den 16 juni blev det seger med 1–3 i Åbo. Efter det har Inter blivit av med viktiga anfallaren Benjamin Källman som flyttat till skotska Dundee FC.

Inter föll med 3–0 borta mot HJK före landslagspausen. Gambiska vänsterbacken Abdoulie Mansallys förehavanden i matchen, han gav till exempel bort ett friläge som HJK:s brassestriker Klauss förvaltade för 3–0 på tilläggstid, ledde till att Bollförbundet inledde en utredning på grund av misstänkt matchfixning. Mansally finns inte med i Inters matchtrupp.

Avspark 18.30 i Åbo.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Tolv vill leda äldreomsorgen i Korsholm

KORSHOLM Tolv har sökt jobbet. Nu är nästa steg att välja ut vilka som ska kallas till intervju.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan