|

Dags för ligapremiär – här är Sports första laguppställning för säsongen

NyhetsbildZoom
Olavi Vauhkonen och Sport inledde försäsongen genom att förlora mot Pelicans i Pitsiturneringen. Men nu ska det spelas om poäng. Foto: Arash Matin
Så var det dags. I kväll inleder Sport ligasäsongen med hemmamatch mot Pelicans. Ett par nyförvärv får inte plats i laguppställningen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Kanadensaren Brody Sutter tar som väntat plats som förstacenter. Estländaren Robert Arrak, som spelat som center under försäsongen, figurerar till höger i andrakedjan och amerikanen William Rapuzzi får nöja sig med att vara trettonde anfallare.

Kanadensiska anfallaren T.J. Foster saknas i den preliminära laguppställningen, liksom backen Mikko Vainonen. Men i målet ser vi ett nyförvärv då Sami Aittokallio får ansvaret i ligapremiären.

Anfallaren Tommi Tikka är avstängd, backen Niklas Nevalainen varvar i gång med cupspel i Karhu HT och centern Joonas Komulainen rehabiliterar sig fortfarande från skada.

Sports laguppställning

  • Toni Kallela – Brody Sutter – Joel Kiviranta
  • Roope Talaja – Aleksi Ainali – Robert Arrak
  • Jesse Paukku – Antti Kalapudas – Olavi Vauhkonen
  • Tomi Körkkö – Erik Riska – Gustav Willman Borvik
  • Oskari Manninen – Victor Westermarck
  • Tony Sund – Valtteri Viljanen
  • Jyri Niemi – Ville Saukko
  • William Rapuzzi trettonde anfallare
  • Mv: Sami Aittokallio (Mika Järvinen)
  • Nedsläpp 18.30 på Kopparön.


Pelicans har genomgått en hel del förändringar inför säsongen.

Ville Nieminen har ersatt Petri Matikainen som tränaren i Pelicans, medan klubbens majoritetsägare Pasi Nurminen finns kvar som assisterande.

41-åriga Nieminen, som har ett Stanley Cup-mästerskap och silver från OS, World Cup och FM-ligan på meritlistan från spelarkarriären, inledde sitt tränarvärv i FM-serieklubben KeuPa HT 2015, och har efter det tagit lärdom av rutinerade Risto Dufva i egenskap av assisterande tränare i Jukurit. Nu står han, liksom Sports tränare Ari-Pekka Pajuluoma, inför sin första säsong som ligatränare.

Pelicans tvålade till Sport med 0–1 i Pitsiturneringen och sopade hem hela turneringen efter att TPS besegrats både i gruppspelet och i finalen och Jukurit däremellan. Men efter Pitsi har det varit motigt. En 3–4-seger efter straffar borta mot KooKoo har det blivit, men i övrigt förluster mot Helsingfors IFK, Ilves, JYP, svenska HV-71 och Jukurit.

I den avslutande träningsmatchen mot Jukurit förra veckans torsdag blev det dessutom stryk med klara 4–0.

Pelicans har förnyat på målvaktsfronten och plockat in Juho Olkinuora från JYP och 18-åriga tjecken Jakub Skarek från HC Dukla Jihlava.

Jere Karalahtis lillebror Keni har plockats in från Jukurits försvar, och från HIFK kommer backduon Oliwer Kaski och Miihkali Teppo. Pelicans har även plockat in en svensk back i Henrik Nilsson som anslutit från Karlskrona HK.

Till anfallet har man bland annat plockat in Sporbekanta yttern Mikko Laine, FM-seriepoängmaskinen Niklas Salo från SaPKo och tjeckiskt och österrikiskt anfallskunnande i form av Hynek Zohorna och Manuel Ganahl.

Ett riktigt intressant namn är 18-åriga yttern Jesse Ylönen, son till Juha Ylönen som var med och vann VM-guld 1995, som draftades av Montréal Canadiens i andra omgången i somras och som har en hyfsad FM-seriesäsong i Espoo United bakom sig.

Pelicans har meddelat att säsongens spelarbudget ligger på 1,7 miljoner euro.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Tolv vill leda äldreomsorgen i Korsholm

KORSHOLM Tolv har sökt jobbet. Nu är nästa steg att välja ut vilka som ska kallas till intervju.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan