|

Utdragen mjölktvist får ett avslut – mindre mejerier kräver ännu ersättning

NyhetsbildZoom
Mjölktvisten är löst. Foto: Sari Gustafsson
Valio och Arla har sinsemellan gjort en uppgörelse kring den utdragna tvisten som gällde prissättning av mjölk under åren 2010-2012.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Bakgrunden till tvisten är att Valio enligt Högsta förvaltningsdomstolen gjorde sig skyldig till att underprissätta partipriset på mjölk och därmed missbrukade sin dominerande marknadsställning. Högsta förvaltningsdomstolen beslutade att Valio är tvungen att betala 70 miljoner euro för brott mot konkurrenslagstiftningen.

Nu har Valio och Arla alltså sinsemellan gjort upp en förlikning. Mejeribolagen meddelar inte vad som står i förlikningsavtalet.

Kauppalehti skriver att de fyra mindre mejerierna som också är inblandade i tvisten fortsättningsvis kräver att Valio betalar sin påföljdsavgift. Helsingfors tingsrätt behandlar ärendet i slutet av november.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan