|

MTV: Elavbrott riskerade operationer på sjukhus i Tavastehus

NyhetsbildZoom
Ett elavbrott mörklade operationssalarna på sjukhuset i Tavastehus på torsdagen. Bilden föreställer en av operationssalarna på det nya barnsjukhuset i Helsingfors. Foto: Antti Aimo-Koivisto/Lehtikuva
Ett farligt tillbud inträffade i Tavastehus på torsdagen. Ett elavbrott som varade en minut hotade säkerheten under pågående operationer i dagskirurgin.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Enligt MTV startade sjukhusets reservaggregat som planerat i samband med elavbrottet, men dagskirurgins batterisystem svek, vilket kapade eltillförseln och mörklade operationssalarna.

– Den nya LED-belysningen i operationssalarna fungerade inte genast, säger den tekniske chefen Ville Vuorijärvi på sjukvårdsdistriktet i Egentliga Tavastland till MTV.

Batterisystemet testades efter elavbrottet och då fungerade tekniken galant igen.

– Vi måste undersöka lamporna noggrant tillsammans med leverantören, säger Vuorijärvi.

Sjukvårdsdistriktet i Egentliga Tavastland rapporterar tillbudet till Valvira då alla fakta om elavbrottet och reservsystemen har utretts.

– Ett elavbrott kan förorsaka potentiellt farliga situationer. Vi måste utreda vilka åtgärder vi ska tillgripa för att trygga patientsäkerheten, säger den ledande chefsläkaren Seppo Ranta till MTV.

Ingen patient skadades i samband med elavbrottet i Tavastehus.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Tolv vill leda äldreomsorgen i Korsholm

KORSHOLM Tolv har sökt jobbet. Nu är nästa steg att välja ut vilka som ska kallas till intervju.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan