I början av året drog Österbottens cancerförening i gång #PETforBotnia-kampanjen. Syftet är att samla in pengar för införskaffandet av en PET-röntgenapparat till Vasa centralsjukhus.

Wärtsilä ville också vara med och bidra. PET-röntgenapparaten passar Wärtsiläs syfte att möjliggöra ett hållbart samhälle genom smart teknologi, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Wärtsilä beslöt sig för att utmana personalen att delta i kampanjen med valfri summa. Företaget lovade att fördubbla den summa som personalen lyckades samla ihop. När insamlingen var slut hade man fått ihop totalt 32 020 euro.

Markku Suoranta, verksamhetsledare för Österbottens cancerförening, säger i pressmeddelandet att donationen har stor betydelse för införskaffandet av PET-apparaten.

– Hela kampanjen har varit lyckad och Wärtsiläs och dess personals donation är pricken över i:et. Apparaten har en stor inverkan på förstärkandet av vår regions cancervård och diagnostisering.

Wärtsilä Finlands verkställande direktör Vesa Riihimäki och personaldirektör Kaija Venemies donerade den insamlade summan till Österbotten Cancerförening på måndagen.