|

Merkel: Världshandeln är hotad

NyhetsbildZoom
Tysklands förbundskansler Angela Merkel. Arkivbild. Foto: Markus Schreiber/AP/TT
Världshandeln och det multilaterala handelssystemet står inför stora utmaningar, sade Tysklands förbundskansler Angela Merkel vid en konferens i Berlin.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Under företagarmötet i den tyska huvudstaden tryckte Merkel på att samarbetet i WTO måste fortsätta att utvecklas och att inga strafftullar beslutas om som inte ligger i linje med Världshandelsorganisationens regler.

Vidare sade förbundskanslern att Tyskland arbetar för att bibehålla ett WTO som även framöver är kapabelt att agera i handelsfrågor.

Exempel som hotar att underminera WTO:s roll i världssamfundet är det om att inte fylla ut vakanta platser, enligt Merkel.

Förbundskanslern delade även några av sina tankar kring handelskriget mellan Kina och USA samt handelsrelationen mellan USA och EU.

"EU trycker på för en strukturerad dialog gällande ekonomiska frågor med USA. Tyskland skyddas av EU när det kommer till handelsdispyten med USA", sade Merkel vid konferensen.

Hon lade även till att Trumpadministrationen och USA står inför konsekvenser sedan landet höjt temperaturen i det pågående handelskriget med Kina.

Allt är dock inte nattsvart, enligt den tyska ledaren.

"Vi ser en positiv utveckling där bland annat Kina öppnar sina marknader".

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan