Portugisen Ricardo Duarte, 38, har varit assisterande tränare i VPS den här säsongen. Han inleder sitt nya jobb på förbundet i november och fortsätter därmed inte i VPS.

Marianne Miettinen, som är förbundskapten för Finlands U18- och U19-damer och som jobbat med spelarutveckling sedan 2011, och Juho Rantala, som är sportchef i HJK och som tidigare jobbat som tränare, har valts till toppfotbollschefer inom förbundet.

– De här positionerna är betydande sett ur den finländska spelarutvecklingens perspektiv. Det är sporrande att jobba vidare för den finländska fotbollen under ledning av den här trion, säger sportchef Hannu Tihinen på förbundets webbplats.

Duarte, som doktorerat i ämnet fotboll och utbildat tränare i Portugal, är redo för sitt nya uppdrag. Han kommer att ansvara för den nationella tränarutbildningen vars målsättning är att skapa kompetenta tränare för allt från hobby- till proffsfotboll.

– Jag står inför en stor utmaning, men upplever att jag är väl förberedd. Jag är också väldigt ivrig att fördjupa mig ytterligare i de finländska strukturerna för träning – vilka styrkor som finns och var det finns utrymme för utveckling, säger Duarte.

– Jag vill bidra till att utveckla den finländska tränarutbildningen så att den matchar den europeiska toppnivån.

Tihinen är nöjd med att få in en erfaren fotbollsaktör.

– Ricardo ger vårt team en stark akademisk dimension och hans kunnande blir betydelsefullt både i utvecklingen av våra utbildningar och i vårt samarbete med universitetsvärlden, säger Tihinen.