|

I Solf var vargen bara ett stenkast från barnen – polisen kom in med pojkarna

NyhetsbildZoom
Det var inte denna varg som syntes i Solf. Foto: 123rf.com
Åsa Hudd-Träskelins son och hans kompis lekte i skogen nära hemmet då polisen kom och sa att det var dags att gå in. Vargen var bara ett stenkast ifrån barnen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Det känns ganska hemskt just nu faktiskt. Vi har tänkt att vi bor säkert då det ändå finns gott om bebyggelse i närheten, säger Hudd-Träskelin.

Klockan är strax efter 16 på torsdagseftermiddagen då en av familjen Hudd-Träskelins grannar ser vargen. Det grannen däremot inte ser, är att Hudd-Träskelins sjuårige son och hans kompis leker i närheten, bara en stenkast från platsen där vargen står.

– Vargen stod på vår infart då grannen såg den. Samtidigt lekte min son och hans kompis i skogen bakom vårt hus. Det innebär att den inte var längre bort än 20 till 50 meter från barnen.

Samtidigt är Hudd-Träskelin inomhus med fyraåriga dottern, ovetande om faran.

– Grannen ringde polisen som snabbt kom till platsen. Jag visste fortfarande inget om vad som hänt då polisen kom in till oss med barnen.

Vargen var däremot försvunnen då polisen kom till platsen.

– Jag frågade polisen ifall det är tryggt för sonens kompis att cykla hem, men de sa att de inte rekommenderar det.

Familjen Hudd-Träskelin bor i Solf nära Strandvägen. Hittills har barnen lekt utomhus, hur det blir med den saken i fortsättningen har Hudd-Träskelin inte hunnit tänka på.

– Ja, vad kan vi göra? Jag hoppas bara på en lösning på det här så att barnen kan fortsätta sparka boll och bygga kojor på gården.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan