|

I Solf var vargen bara ett stenkast från barnen – polisen kom in med pojkarna

Det var inte denna varg som syntes i Solf.       Zoom
Foto: 123rf.com

Det var inte denna varg som syntes i Solf.

Åsa Hudd-Träskelins son och hans kompis lekte i skogen nära hemmet då polisen kom och sa att det var dags att gå in. Vargen var bara ett stenkast ifrån barnen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Innan du fortsätter...

Tack vare våra prenumeranter kan vi fortsätta leverera kvalitativa lokalnyheter. Bli prenumerant du också!

1 månad för 1€ Fortsätt till artikeln

– Det känns ganska hemskt just nu faktiskt. Vi har tänkt att vi bor säkert då det ändå finns gott om bebyggelse i närheten, säger Hudd-Träskelin.

Klockan är strax efter 16 på torsdagseftermiddagen då en av familjen Hudd-Träskelins grannar ser vargen. Det grannen däremot inte ser, är att Hudd-Träskelins sjuårige son och hans kompis leker i närheten, bara en stenkast från platsen där vargen står.

– Vargen stod på vår infart då grannen såg den. Samtidigt lekte min son och hans kompis i skogen bakom vårt hus. Det innebär att den inte var längre bort än 20 till 50 meter från barnen.

Samtidigt är Hudd-Träskelin inomhus med fyraåriga dottern, ovetande om faran.

Annons
– Grannen ringde polisen som snabbt kom till platsen. Jag visste fortfarande inget om vad som hänt då polisen kom in till oss med barnen.

Vargen var däremot försvunnen då polisen kom till platsen.

– Jag frågade polisen ifall det är tryggt för sonens kompis att cykla hem, men de sa att de inte rekommenderar det.

Familjen Hudd-Träskelin bor i Solf nära Strandvägen. Hittills har barnen lekt utomhus, hur det blir med den saken i fortsättningen har Hudd-Träskelin inte hunnit tänka på.

– Ja, vad kan vi göra? Jag hoppas bara på en lösning på det här så att barnen kan fortsätta sparka boll och bygga kojor på gården.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan