|

Industrifacket utlyser dygnslång proteststrejk i Österbottens största företag

NyhetsbildZoom
Wärtsiläs fabrik vid Metviken i Vasa. Foto: Arkiv/Mikael Nybacka
ABB, Wärtsilä, UPM-Kymmene, Rani Plast, Skaala och Boliden är några av de företag som berörs när Industrifacket strejkar. I ett dygn avbryts all verksamhet i de strejkdrabbade fabrikerna.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Industrifacket har utlyst en politisk strejk som protest mot den uppsägningslag som regeringen driver. Strejken omfattar alla arbetsskift på ett antal utvalda fabriker.

Protesten berör de skiften som enligt arbetsschemat inleds mellan onsdagen den 3 oktober klockan 00.00 och torsdagen den 4 oktober klockan 00.00.

Strejken omfattar allt arbete på arbetsplatsen och omfattar alla arbetstagare oavsett vad man arbetar med och om man hör till Industrifacket eller inte. Under strejken stannar produktionen. Om processen måste köras ner, görs det innan strejken börjar och körs igång igen efter att strejken är slut.

En strejk är en laglig åtgärd som arbetsgivaren inte får ingripa i. Arbetsgivaren får till exempel inte försöka förhindra arbetstagare att lämna arbetsplatsen eller hota med sanktioner.

Övertidsförbudet som började den 17 september är också i kraft tills vidare.

Kommentarer
|

Expert: Swedbanks agerande är skrämmande

Nyhetsbild
Penningtvätt i Swedbank misstänks ha pågått under nästan tio år enligt Uppdrag granskning. Arkivbild. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT
Det är osannolikt att Swedbank inte såg signaler på att en misstänkt omfattande penningtvätt pågick, anser Louise Brown vid Transparency International Sverige.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan