• Sport – Lukko 4–5 e förl (0–1, 2–2, 2–1, 0–1)

Lukko öppnade målskyttet i powerplay efter 3.12 då centern Justin Danforth spelade in till yttern Andrew Gordon som styrde in från nära håll.

Andra perioden blev en svängig historia som Lukko dominerade spelmässigt.

Yttern Heikki Liedes satte 0–2 efter 22.33, men sedan kom Sport i kapp.

Brody Sutter avslutade ett två mot en-anfall genom att näta på Toni Kallelas passning efter 30.35 och Victor Westermarck stod för en fin soloprestation när han hängde in 2–2 i krysset efter 32.16.

Repliken kom snabbt. Andrew Gordon forcerade på mål och styrde in ett inspel med skridskon. Sekvensen videogranskades två gånger eftersom Sport även utmanade för interference på målvakten, men 2–3 var ett faktum med 33.09 på uret.

3–3-kvitteringen i tredje perioden stod Olavi Vauhkonen för efter 47.28. Han klev ur utvisningsbåset, fick pucken i bladet av en motståndare, avancerade och lyfte resolut in pucken bakom Lassi Lehtinen i gästernas mål.

Lukko tog ledningen igen då backen Tarmo Reunanen hittade en lucka vid främre stolpen i powerplay efter 55.33. Men Victor Westermarck svarade genom att trycka in 4–4 i powerplay med tre minuter kvar.

I förlängningen var det sedan centern Arttu Ilomäki som avgjorde på en retur efter 60.56.