|

VIFK leder i paus – degraderas ändå om TamU inte förlorar

Mustafa Maki satte Vasa IFK:s tredje mål efter ungefär en halvtimmes spel. Här firar han med Ian Garret som gjorde det andra målet. Zoom
Foto: Lilian Hellström

Mustafa Maki satte Vasa IFK:s tredje mål efter ungefär en halvtimmes spel. Här firar han med Ian Garret som gjorde det andra målet.

Vasa IFK har stått för en verkligt stark första halvlek mot JBK och leder 0–3 i paus. Men allt är inte i Vasalagets händer. Mellan TamU och Kufu98 är det 1–1. Om resultatet står sig är det alltså VIFK som degraderas till division 3.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Vasa IFK inledde ettrigare, hårdare och snabbare än JBK. Det syntes vem som hade mycket att spela för – JBK har säkrat fortsatt spel i division 2.

Vasa IFK måste vinna matchen mot JBK men det hjälper inte hur stora segersiffrorna blir om Tampere United inte förlorar. I halvlek är det 1–1 i Kuopio mot Kufu98.

Jonas Pitkäkangas spräckte Vasa IFK:s nolla på straff i den 9:e minuten. Tre minuter senare lobbade Ian Garret in 0–2 medan Mustafa Maki rullade in 0–3 i den 25:e.Texten uppdateras efter slutsignalen.

Visa fler
|

Aki Lyyski: Juntunen hade inget att ge mig

Aki Lyyski, tränare för KPV Akatemia.
Foto: Sören Bäck

Aki Lyyski, tränare för KPV Akatemia.

KPV:s Akademitränare Aki Lyyski har svårt att förstå valet av Miika Juntunen till chefstränare. Han sörjer inte att Juntunen fick sparken redan efter tio turbulenta dagar.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan