|

VIFK leder i paus – degraderas ändå om TamU inte förlorar

NyhetsbildZoom
Mustafa Maki satte Vasa IFK:s tredje mål efter ungefär en halvtimmes spel. Här firar han med Ian Garret som gjorde det andra målet. Foto: Lilian Hellström
Vasa IFK har stått för en verkligt stark första halvlek mot JBK och leder 0–3 i paus. Men allt är inte i Vasalagets händer. Mellan TamU och Kufu98 är det 1–1. Om resultatet står sig är det alltså VIFK som degraderas till division 3.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Vasa IFK inledde ettrigare, hårdare och snabbare än JBK. Det syntes vem som hade mycket att spela för – JBK har säkrat fortsatt spel i division 2.

Vasa IFK måste vinna matchen mot JBK men det hjälper inte hur stora segersiffrorna blir om Tampere United inte förlorar. I halvlek är det 1–1 i Kuopio mot Kufu98.

Jonas Pitkäkangas spräckte Vasa IFK:s nolla på straff i den 9:e minuten. Tre minuter senare lobbade Ian Garret in 0–2 medan Mustafa Maki rullade in 0–3 i den 25:e.Texten uppdateras efter slutsignalen.

Visa fler
|

Hörnor avgjorde det sydösterbottniska derbyt

Nyhetsbild
Det var mycket kamp och närkamper då KoFF och Sporting möttes. På bilden Sportings Michael Kozielek och KoFF:s Mohammadi Ali Reza i en närkamp. Foto: Janne Smeds
Korsnäs FF vände och vann derbyt mot Sporting efter två mål på hörna. "Vi gjorde inte vårt jobb", säger Sportings tränare.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Mest läst senaste veckan