|

Tina Turner fick en njure av maken

NyhetsbildZoom
Tina Turner. Arkivbild. Foto: Ng Han Guan/AP/TT
Sångerskan Tina Turner berättar i sin kommande självbiografi "Tina Turner: My love story" att hon har gått igenom en allvarlig njursjukdom som slutade med att hennes make Erwin Bach donerade en av sina njurar till henne.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Nu uppmanar hon andra att registrera sig som organdonatorer, rapporterar nyhetsbyrån AP.

I boken skriver hon att hennes njurfunktion var nere på tjugo procent – och fortsatte att sjunka – för två år sedan. Då chockade Bach genom att erbjuda henne en av sina, vilket gjorde henne "överväldigad av hans fantastiska erbjudande", skriver AP.

Turner och Bach har varit ett par sedan i slutet av 80-talet och gifte sig 2013. Boken "Tina Turner: My love story” släpps den 15 oktober.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan