|

Fem bilar brändes i Esbo i natt

NyhetsbildZoom
Under natten till söndagen brändes fem bilar i Mattby i Esbo. Räddningsverket nåddes av larmet och bränderna vid fyratiden på morgonen. Foto: Lehtikuva/Mikko Stig
Polisen utreder fem bilbränder i Mattby i Esbo. Bilbränder är ett relativt nytt fenomen i Finland, men i Sverige kopplas de ihop med gängbrottsligheten.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Polisen utreder flera bilbränder som ägde rum i Esbo klockan 4 på söndagsmorgonen. Totalt fem bilar brann på två olika platser i Mattby, några hundra meter från varandra.

Bränderna misstänks vara antända. Polisen utreder bränderna som grov skadegörelse och skadegörelse. Polisens tekniska utredning har undersökt brottsplatserna.

Det är oklart om gärningsmännen valde ut bilarna specifikt eller om det är fråga om slumpen. Enligt polisen tyder brottets art på ett visst mått av planering.

Tills vidare har polisen inte meddelat om några gripanden eller misstänkta. Polisen lovar ytterligare information senast på måndag.

Polisen efterlyser också tips från allmänheten. Bilarna brann på parkeringsplatser i närheten av höghus och det kan finnas personer som sett hur de tändes.

Det här är inte första gången bilar har brunnit i Mattby. I juni brann fem bilar.

I Sverige är bilbränder vardag. Där kopplas bränderna ofta ihop med gängbrottsligheten. I fjol brann över 1 400 bilar i Sverige.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Långtradare frontalkrockade med personbil – en person förd till sjukhus

PÖRTOM En större trafikolycka har inträffat vid Dalbacken längs riksväg 8 i Pörtom. Vägen är enligt de första uppgifterna avstängd efter olyckan.

Nyhetsbild
Inrikes

Nya skatter och nedskärningar i företagsstöden ska bekosta De grönas skuggsatsningar

De gröna presenterar en skuggbudget med stora satsningar på utbildning och fattigdomsbekämpning. Satsningarna ska bekostas bland annat med nya flyg- och sockerskatter.

Nyhetsbild
Ekonomi

Drömjobbet för unga erbjuder mångsidiga uppgifter, trevliga kollegor och bra lön

När nyutexaminerade högskolestuderande söker sitt första jobb spelar inte arbetsgivarens varumärke så stor roll. Unga vill jobba med krävande och mångsidiga uppgifter, visar en undersökning som Academic Work har gjort.

Mest läst senaste veckan