|

Fem bilar brändes i Esbo i natt

NyhetsbildZoom
Under natten till söndagen brändes fem bilar i Mattby i Esbo. Räddningsverket nåddes av larmet och bränderna vid fyratiden på morgonen. Foto: Lehtikuva/Mikko Stig
Polisen utreder fem bilbränder i Mattby i Esbo. Bilbränder är ett relativt nytt fenomen i Finland, men i Sverige kopplas de ihop med gängbrottsligheten.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Polisen utreder flera bilbränder som ägde rum i Esbo klockan 4 på söndagsmorgonen. Totalt fem bilar brann på två olika platser i Mattby, några hundra meter från varandra.

Bränderna misstänks vara antända. Polisen utreder bränderna som grov skadegörelse och skadegörelse. Polisens tekniska utredning har undersökt brottsplatserna.

Det är oklart om gärningsmännen valde ut bilarna specifikt eller om det är fråga om slumpen. Enligt polisen tyder brottets art på ett visst mått av planering.

Tills vidare har polisen inte meddelat om några gripanden eller misstänkta. Polisen lovar ytterligare information senast på måndag.

Polisen efterlyser också tips från allmänheten. Bilarna brann på parkeringsplatser i närheten av höghus och det kan finnas personer som sett hur de tändes.

Det här är inte första gången bilar har brunnit i Mattby. I juni brann fem bilar.

I Sverige är bilbränder vardag. Där kopplas bränderna ofta ihop med gängbrottsligheten. I fjol brann över 1 400 bilar i Sverige.

Kommentarer
|

Händer i dag: Grundlagsutskottet fortsätter granska vårdreformen

Nyhetsbild
Grundlagsutskottet höll flera möten om vård- och landskapsreformen under förra veckan. Foto: Lehtikuva/Martti Kainulainen
Tiden blev för knapp förra veckan – grundlagsutskottet fortsätter i dag att granska lagpaketet om vård- och landskapsreformen. Men det börjar vara tajt om tid för att den sittande riksdagen ska hinna behandla reformen.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan