|

Efter skandalscenerna – nu ber Nurmagomedov om ursäkt

Chabib Nurmagomedov hoppade ut ur ringen och började slåss med Conor McGregors träningskamrat Dillon Danis. Zoom
Foto: John Locher/AP/TT

Chabib Nurmagomedov hoppade ut ur ringen och började slåss med Conor McGregors träningskamrat Dillon Danis.

Irländaren Conor McGregor förlorade nattens titelmatch i UFC-galan i Las Vegas mot regerande mästaren Chabib Nurmagomedov. Efter matchen utbröt skandalscener när Nurmagomedov hoppade ut i publiken och började slåss. "Jag vet att det här inte är min bästa sida", sa ryssen efter matchen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Nurmagomedov ströp ut McGregor i fjärde ronden och efter det utbröt bisarra scener när Nurmagomedov hoppade ut i publikhavet och började slåss med McGregors träningskamrat Dillon Danis. Då passade en person på att hoppa in i oktagonen och slå till McGregor som återhämtade sig och fullt slagsmål utbröt även där.

Skandalscenerna fördömdes av UFC-presidenten Dana White under en presskonferens efter matchen.

– Ni känner mig, jag brukar vara arg på allt men nu är jag inte ens arg. Jag är besviken, säger Dana White.

Tre medlemmar ur Nurmagomedovs MMA-team greps i samband med tumultet, men släpptes senare då McGregor vägrat anmäla dem till polisen.

Annons
Bråkat ska ha startat efter att någon ur McGregors team hånat Nurmagomedov. Men det är ingen ursäkt enligt UFC-presidenten.

– Folk har sagt elaka saker till varandra under de senaste 20 åren men inget sådant här har hänt innan, säger Dana White.

McGregor eskorterades bort av sitt team och Dana White vägrade dela ut mästarbältet till Nurmagomedov i ringen av säkerhetsskäl. När ryssen tog sig mot omklädningsrummet kastade publiken saker på honom.

Efter matchen bad Nurmagomedov om ursäkt till Nevadas spelkommission och publiken i Las Vegas.

– Jag vet att det här inte är min bästa sida, säger Nurmagomedov.

Ryssen vill enligt egen utsago förändra sporten och få slut på skitsnacket. Han anklagade också McGregor för respektlöshet.

– Jag förstår inte hur folk kan fråga sig varför jag hoppade över stängslet? Varför pratar ingen om hur han pratar om min religion, mitt land, min pappa eller att han kom till Brooklyn och nästan dödade människor? Varför pratar ingen om den skiten? Jag förstår det inte, säger Nurmagomedov.

Skandalscenerna har väckt upprördhet i UFC-världen.

– Det här är det absolut galnaste och vidrigaste jag har sett under alla mina år som kommentator inom MMA. Det är en mörk stund för den här sporten. Man blir så oerhört besviken, säger UFC:s mångårige kommentator Joe Rogan enligt SVT Sport.

Nevadas spelkommission har startat en utredning av händelsen och enligt Dana White kommer Nurmagomedov troligen drabbas av dryga böter. White ville inte uttala sig om vad som kommer att hända med ryssens titel innan kommissionen är klar med sin utredning.

– Blir det en lång avstängning kan hans titel dras tillbaka, säger White.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan