|

Alaskas fetaste björn är korad

NyhetsbildZoom
Den troligen dräktiga honan 409 Beadnose har korats till Alaskas fetaste björn 2018. Foto: NPS/Reuters/TT
Tungviktarkampen i Alaskas blåbärsskogar är avgjord – efter en strid på kniven mellan två lurviga jättar.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Sedan tio andra tävlande slagits ut stod det mellan den troligtvis dräktiga honan 409 Beadnose och hennes manlige rival kallad 747, efter påstådda likheter med en jumbojet. Men även om hanen var större bedömdes Beadnose vara snäppet rundare.

Efter att ha samlat flest röster i online-omröstningen kan hon nu titulera sig Alaskas fetaste björn 2018.

"Vår knubbiga mästare har några veckor på sig att tugga i sig laxar innan hon ger sig av upp i bergen för att gräva sig en håla och njuta av sin seger", skriver personalen vid naturreservatet Katmai på sin hemsida.

Oktober är den månad då Alaskas björnar arbetar som hårdast på att bygga kroppsfett inför att de går i ide under vintern. Under den årliga Fat Bear Week kan allmänheten följa brunbjörnarnas svullande via Katmais videosändningar.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan