|

Biskop Vikström besöker Jakobstad – predikar i kyrkan, besöker skola och företag

NyhetsbildZoom
Borgå stifts svenskspråkiga biskop Björn Vikström. Foto: Arkivbild
Biskop Björn Vikström med följe gör ett besök i Jakobstads svenska församling och Pedersörenejdens kyrkliga samfällighet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Björn Vikström, biskop i Borgå stift, besöker Jakobstads svenska församling och Pedersörenejdens kyrkliga samfällighet, torsdag till söndag, den 25–28 oktober.

Vikström besöker först Församlingscentret i Jakobstad på torsdag och deltar i Sjukhussjälavårdens 40-årsfestligheter och en författarkväll.

Under fredag besöker han Språkbadsskolan, Fluid-Bag, Vestanlidsgårdens eftis, Hötorgscentret, Villa Hannus och Åldringsvännerna. Sen fortsätter han till Roselunds prästgård. På fredagskvällen tar han del av en välgörenhetsgala i Schaumanssalen i Campus Allegro.

På lördagsmorgonen återkommer Vikström till Församlingscentret och där sker en överläggning först med församlingens anställda och sen med de förtroendevalda i Jakobstads svenska församling. Lördagen koras med fest i Pedersöre kyrka med tal av Vikström. Körerna Jacob Gospel, Gloria, Cantante och Adorate samt instrumentalister medverkar.

På söndagen avslutas visitationen med en högmässa i Jakobstads kyrka klockan tolv. Vikström predikar och församlingens präster fungerar som liturger. Församlingens kantorer, kyrkokören, barnkörerna och frivilliga medverkar.

Efter mässan ordnas kyrklunch till förmån för församlingens diakoni och mission i Församlingshemmet.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan