|

Biskop Vikström besöker Jakobstad – predikar i kyrkan, besöker skola och företag

NyhetsbildZoom
Borgå stifts svenskspråkiga biskop Björn Vikström. Foto: Arkivbild
Biskop Björn Vikström med följe gör ett besök i Jakobstads svenska församling och Pedersörenejdens kyrkliga samfällighet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Björn Vikström, biskop i Borgå stift, besöker Jakobstads svenska församling och Pedersörenejdens kyrkliga samfällighet, torsdag till söndag, den 25–28 oktober.

Vikström besöker först Församlingscentret i Jakobstad på torsdag och deltar i Sjukhussjälavårdens 40-årsfestligheter och en författarkväll.

Under fredag besöker han Språkbadsskolan, Fluid-Bag, Vestanlidsgårdens eftis, Hötorgscentret, Villa Hannus och Åldringsvännerna. Sen fortsätter han till Roselunds prästgård. På fredagskvällen tar han del av en välgörenhetsgala i Schaumanssalen i Campus Allegro.

På lördagsmorgonen återkommer Vikström till Församlingscentret och där sker en överläggning först med församlingens anställda och sen med de förtroendevalda i Jakobstads svenska församling. Lördagen koras med fest i Pedersöre kyrka med tal av Vikström. Körerna Jacob Gospel, Gloria, Cantante och Adorate samt instrumentalister medverkar.

På söndagen avslutas visitationen med en högmässa i Jakobstads kyrka klockan tolv. Vikström predikar och församlingens präster fungerar som liturger. Församlingens kantorer, kyrkokören, barnkörerna och frivilliga medverkar.

Efter mässan ordnas kyrklunch till förmån för församlingens diakoni och mission i Församlingshemmet.

Kommentarer

Nybliven 50-åring gillar att jobba strategiskt – "Jag är lyckligt lottad"

Nyhetsbild
När kommundirektör Stefan Svenfors var ny på jobbet för sju år sedan medgav han för ÖT att han inte var helt du med Pedersörekartan. Numera har han koll på nästan alla små byar. Foto: Jonas Brunnström
Ett stort samhällsintresse har lett kommundirektör Stefan Svenfors dit han är i dag. Genom en nyinrättad stipendiefond vill han sporra unga att engagera sig i samhället.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan