|

Sport tvålade till HPK

NyhetsbildZoom
Valentin Claireaux, här hemma mot Tappara, såg till att Sport tog ledningen mot HPK i första perioden. Foto: Arkiv/Linus Lindholm
Anförda av målvakten Sami Aittokallio höll Sport hemmalaget HPK på mattan och plockade hem tre poäng från Tavastehus.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

ISHOCKEY FM-ligan

  • HPK – Sport 1–3 (0–1, 0–0, 1–2)

Fransmannen Valentin Claireaux öppnade målskyttet i onsdagskvällens match då han satte 0–1 på en retur efter 8.22.

Antti Kalapudas brände en straff i början av andra perioden. Sport kämpade i boxplay två gånger för att hålla ställningarna inför tredje.

I slutet av tredje perioden utökade Sport ledningen. Aleksi Ainali satte 0–2 efter 55.15.

HPK plockade ut målvakten Emil Larmi redan med dryga tre minuter kvar och Roope Talaja satte spiken i kistan i tomt mål efter 57.31.

Kanadensiska yttern Philippe Cornet fick till ett tröstmål när Tomi Körkkö satt utvisad och HPK spelade med sex man mot fyra.

Sports laguppställning

  • William Rapuzzi – Brody Sutter – Joel Kiviranta
  • Roope Talaja – Tommi Tikka – Aleksi Ainali
  • Jesse Paukku – Antti Kalapudas – Olavi Vauhkonen
  • Tomi Körkkö – Valentin Claireaux – Gustav Willman Borvik
  • Oskari Manninen – Victor Westermarck
  • Tony Sund – Valtteri Viljanen
  • Jyri Niemi – Colby Robak
  • Mikko Vainonen sjunde back
  • Mv: Sami Aittokallio (Mika Järvinen)

Jag rekommenderar artikeln

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan