|

Wärtsilä överlåter två kraftverk i Storbritannien

NyhetsbildZoom
Kraftverket i Brigg i Storbritannien är klart och har rollen att balansera stabiliteten i elnätet. Foto: Wärtsilä
Wärtsilä har byggt klart och överlåtit två kraftverk i Storbritannien. Kraftverken, som är på 50 megawatt, har Wärtsilä 34SG motorer som drivkälla.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

De två kraftverken på 50 megawatt kan startas upp på två minuter. Kraftverken kan köras igång när det snabbt behövs flexibilitet och mera kapacitet i elnätet. En orsak kan vara att de förnyelsebara energikällorna, främst vind- och solenergi, kopplade till elnätet inte ger tillräckligt med effekt.

Wärtsiläs två kraftverk överläts till beställaren Centrica i början av veckan. Centrica är ett brittiskt multinationellt företag som specialiserat sig på energilösningar. Företaget utvecklar decentraliserad energiproduktion, som inkluderar vind- och solkraft.

Kraftverken som är klara och levererade omfattar totalt 10 Wärtsilä 34SG motorer som körs på naturgas. Wärtsiläs två kraftverk har kapacitet att förse 100 000 hem med el. Kraftverken finns i Brigg och Peterborough.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Staden river vid Wolffskavägen 24 – tomten ska säljas

VASA Det gamla missbrukarboendet vid Wolffskavägen 24 rivs. Sedan ska stadens sälja tomten.

Nyhetsbild
Lokalt

Långtradare frontalkrockade med personbil – en person förd till sjukhus

PÖRTOM En större trafikolycka har inträffat vid Dalbacken längs riksväg 8 i Pörtom. Vägen är enligt de första uppgifterna avstängd efter olyckan.

Nyhetsbild
Inrikes

Nya skatter och nedskärningar i företagsstöden ska bekosta De grönas skuggsatsningar

De gröna presenterar en skuggbudget med stora satsningar på utbildning och fattigdomsbekämpning. Satsningarna ska bekostas bland annat med nya flyg- och sockerskatter.

Mest läst senaste veckan