|

I år fälldes 6 800 vitsvanshjortar – dramatisk ökning från i fjol

NyhetsbildZoom
Vitsvanshjort. Foto: Arkiv
Mängden hjortbyten som rapporterats fram till den 9 oktober är totalt 6 800 individer, vilket är 2 700 individer fler än under motsvarande tid i fjol. Flest hjortar har fällts i Egentliga Finland.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Vitsvanshjortstammen och -bytet koncentreras till Egentliga Finland, Nyland, Södra Tavastland, Satakunta och Norra Tavastlands viltcentralsområden. Vitsvanshjorten är sydvästra Finlands viktigaste vilt.

Genom effektiverad jakt vill man minska beståndet och därmed hjortkollisionerna. För hela landet strävar man under innevarande jaktperiod efter en total bytesmängd på över 55 000 individer.

Vaktjakten på vitsvanshjort inleddes i början på september. Från och med den sista lördagen i september blev övriga jaktmetoder tillåtna. För första gången fortsätter jakttiden ända till mitten av februari.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan