|

Bendtner åtalas för misshandel

NyhetsbildZoom
Nicklas Bendtner på en presskonferens i Trondheim. Foto: Terje Pedersen/NTB Scanpix/TT
Danska anfallaren Nicklas Bendtner åtalas för misshandel av en taxichaufför i Köpenhamn.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Även taxichauffören åtalas för försök till misshandel.

– Min klient åtalas för att ha kastat ett okänt föremål mot Bendtner och hans flickvän utan att träffa. Han förnekar att han är skyldig, säger taxichaufförens advokat Mette Grith Stage.

Det var i början av september som Bendtner, som håller till i norska Rosenborg, hamnade i bråk med taxichauffören och slog denne så illa att han bröt käken.

Bendtners flickvän har i sociala medier medgett att den tidigare Arsenal-stjärnan slagit taxichauffören, men att det var i självförsvar.

Döms Bendtner är hans landslagskarriär sannolikt över. Danmarks norska förbundskapten Åge Hareide har tidigare sagt att det skulle vara helt otänkbart att en dömd man skulle få spela i det danska landslaget.

NTB uppger att Rosenborg inte beslutat vilka konsekvenser åtalet får för anfallarens framtid i klubben.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan