|

Litauen säger ja till medicinsk marijuana – "Ett historiskt beslut"

NyhetsbildZoom
Parlamentet i Litauen har röstat igenom en lag som tillåter läkare att skriva ut recept på marijuana. Foto: Ted S. Warren/AP/TT
Parlamentet i Litauen har röstat igenom en lag som tillåter läkare att skriva ut recept på marijuana. Röstsiffrorna var 90–0, men tre ledamöter avstod.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Lagen går nu till president Dalia Grybauskaite för undertecknande.

– Det är ett historiskt beslut som säkerställer att patienter kan få bästa möjliga behandling, säger parlamentarikern Mykolas Majauskas som lade fram lagförslaget.

Lagen väntas träda i kraft i maj nästa år. Den som vill sälja medicinsk marijuana måste dock skaffa sig en statlig licens.

Medicinsk marijuana är tillåten i bland annat Österrike, Storbritannien, Kroatien, Frankrike, Tyskland, Grekland och Italien samt i vissa delstater i USA.

Kommentarer
|

Norge pressas av Nato

Nyhetsbild
Trident Juncture visade på brister i den norska försvarskapaciteten. Det säger landets representant i Natos militärkommitté. Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix/TT
Nato sätter press på medlemsnationen Norge. Försvarsalliansen vill att landet ska ha en högre kapacitet att skydda sig självt.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan